Nyhet i sillhyllan
Vi äter mycket fisk hemma hos oss. Favoriten är lax men ibland försöker vi oss på tex torsk, torskrygg och röding. Med varierat resultat. Sill äter vi också. Mest kring påsk, midsommar och jul. Sill fungerar ju egentligen att äta när som helst under året Det är nyttigt, gott och billigt. Finns det något som slår sill, kokt potatis, gräddfil och gräslök? Fräscht, gott och nyttigt! Nu finns en nyhet i sillhyllan. Det är Abba som kommer med Årets smak.
Sedan 2009 har Abba varje vår lanserat årets smak på sill kryddade med tidstypiska smaker. Fläderblom/citron, ingefära/lime, ramslök/citron, smögensill och asiatisk citrussill har varit några av smakerna. Årets smak är Gin & granskott. Den är tänkt att överraska och vara ett spännande och nyskapande komplement till de gamla klassiska sillsmakerna.
Vi tyckte alla att sillen var god. Den hade en frisk smak där både gin och citron kunde anas. Vi har ingen aning om hur granskott smakar så huruvida sillen smakar granskott eller inte låter vi vara osagt. Den blev ingen favorit hos någon av oss, även om den var god. Själv undrar jag om Gin & granskott kommer passa till den nubbe man ofta tar till sillen? Eller ska man nubba spadet 🙂 ?!
Senaste kommentarer