Nyhet i sillhyllan

Nyhet i sillhyllan

Nyhet i sillhyllan

Vi äter mycket fisk hemma hos oss. Favoriten är lax men ibland försöker vi oss på tex torsk, torskrygg och röding. Med varierat resultat. Sill äter vi också. Mest kring påsk, midsommar och jul. Sill fungerar ju egentligen att äta när som helst under året Det är nyttigt, gott och billigt. Finns det något som slår sill, kokt potatis, gräddfil och gräslök? Fräscht, gott och nyttigt! Nu finns en nyhet i sillhyllan. Det är Abba som kommer med Årets smak.

Sedan 2009 har Abba varje vår lanserat årets smak på sill kryddade med tidstypiska smaker. Fläderblom/citron, ingefära/lime, ramslök/citron, smögensill och asiatisk citrussill har varit några av smakerna. Årets smak är Gin & granskott. Den är tänkt att överraska och vara ett spännande och nyskapande komplement till de gamla klassiska sillsmakerna.

 Gin & granskott är en blandning av gin och gran samt med en ton av citron från små citronbitar. En av tankarna med sillen är att den ska tilltala de som rör sig mycket i cocktail- och restaurangvärlden, dvs en yngre målgrupp. Sillen MSC-märkt.
En nyskapande sill med smak av GIn & granskott

En nyskapande sill med smak av GIn & granskott

Vi tyckte alla att sillen var god. Den hade en frisk smak där både gin och citron kunde anas. Vi har ingen aning om hur granskott smakar så huruvida sillen smakar granskott eller inte låter vi vara osagt. Den blev ingen favorit hos någon av oss, även om den var god. Själv undrar jag om Gin & granskott kommer passa till den nubbe man ofta tar till sillen? Eller ska man nubba spadet 🙂 ?!

*** Produktutskick, men åsikterna är mina och familjens egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *