Nyttigare julgodis

Banan och kokosbollar

Banan och kokosbollar

Ni som läser bloggen vet att jag håller på att testa att göra olika godissorter nu till jul. Jag gör små satser och blir det bra gör jag mer. Igår hittade jag ett recept i tidningen Stockholm City, hälsocoachen Zarah Öberg (som för övrigt driver gympan Filippa går på, Pigga barn) tipsade om hur man gör sitt julgodis hälsosammare och först ut för mig att testa blev Banan och kokosbollar. Jag gjorde bara en halv sats och har bara hunnit slicka skålen ännu, men det verkar gott! De ska torka och sen kommer jag göra ett riktigt smaktest.

Banan- och kokosbollar

1 dl finhackade dadlar
1 dl finhackade fikon
1 mosad banan
1 dl kokosflingor
50 gram osötad mörk choklad

Smält chokladen i vattenbad och blanda ner alla ingredienser. Mosa ordentligt till en smet och vänta tills chokladen börjat stelna för att forma till bollar. Rulla bollarna fint och garnera dem genom att försiktigt trycka ner en hasselnöt, valnöt eller mandel på toppen. Låt torka på bakplåtspapper.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *