Pannkaksvariation

Testet av Risentas mjölnyhet kokosmjöl fortsätter. Vi lyxade till frukosten i morse med att steka kokospannkakor som vi åt med hemgjord blåbärssylt. De var verkligen goda och kokosmjölet gav pannkakorna en lite annorlunda men väldigt god smak. Kul att variera de traditionella pannkakorna!

Här är receptet på kokospannkakor. Jag uteslöt sockret som jag som vanligt ofta tycker är onödigt.

Kokospannkakor, 8 st

2 1/2 dl mjölk/rismjölk
2 ägg
1/2 msk Risenta rårörsocker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
3/4 dl Risenta kokosmjöl
3 msk majsstärkelse

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten svälla ett par minuter. Skeda ut små pannkakor, ca 5 cm i diameter, med en sked i torr teflonpanna. Stek pannkakorna på låg värme tills de fått fin färg på båda sidor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *