En mättande chili

Chili con carneSom jag berättade tidigare har Gooh kommit med två januari-nyheter i sitt sortiment av kyld färdigmat, Fransk fiskgryta och Chili con carne. Fransk fiskgryta har jag redan ätit och recenserat och idag till lunch var det dags för Chili con carne. Rätten är gjord på blandfärs, kidneybönor, vita bönor, svarta bönor, majs, solmogen tomat, vitlök, chili och serveras med ris.

En smart förpackning som piper när den är färdigvärmdSom vanligt ser maten aptitlig ut redan i sin förpackning. Uppvärmd och upplagd på tallrik ser det ännu lite bättre ut. Det är vackra färger från paprikan, majsen, färsen och bönorna.

Fina färger ger fröjd för ögatTyvärr blir allt ganska hopblandat vilket jag tycker drar ner betyget något. Jag hade gärna velat ha det mer uppdelat. Det är för mycket ris och för lite färs för min smak. Däremot är det lagom mängd med grönsaker och bönor i chilin. Mängden mat är också bra och räcker perfekt till en lunch eller enklare middag. Jag kompletterar dock som vanligt med färska grönsaker eftersom jag tycker det är gott och höjer min matupplevelse.

Chili con carne med risSmaken är helt okej. Den är ganska mild. Som vuxen hade jag gärna sett lite mer sting i min chili. Som det är nu tror jag den passar alla, från barn till vuxna. Mitt slutbetyg blir 3 sunda av 5 möjliga för Goohs Chili con carne. En helt okej vardagsrätt rätt och slätt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.