6000 ton godis

Till helgen är det påsk. Extra många lediga dagar att njuta av tillsammans med nära och kära. Påskhandeln är i full gång och kulmen brukar vara på skärtorsdagen. Påsken har på senare år blivit en av årets viktigaste säljtoppar för livsmedelshandlarna. Framför allt köps och äts det massor av godis, totalt 6 000 ton. Helt otroligt…

Ska sanningen fram är jag en av alla de som bidrar till den stora påskkonsumtionen, både vad gäller mat och godis. Påsk är en riktig mathelg för mig. Det ska vara sill, lax, ägg och allt som hör till en buffé och gärna grillat kött. Man ska passa på att umgås över en god bit mat tillsammans med vänner och släkt. Godis äter jag mest varje dag men är det något som är heligt så är det påskaftons påskägg. Inte bara barnen ska få påskägg utan även vi vuxna.

Fingodis

Jag är inte särskilt kräsen vad kommer till godis, jag är lika förtjust i ”fulgodis” som ”fingodis”. Men visst, fingodis är ofta något alldeles extra som man gärna lyxar till det med vid speciella tillfällen, och vad passar då inte bättre än nu till påsk?!

Från min favorit Beriksson har jag lagom till påsk fått hem riktigt färgglatt och lyxigt godis av högsta kvalitet. Handgjort och innehållandes bara de bästa råvarorna.

Smaskigt färgglatt fingodis från Beriksson

Det är dels Mucci chokladkonfekt med avolamandel. Dels italienska Bernardis torroncinonougat som kommer i fyra underbara och krämiga smaker och färger: silver/vit- vanilj, röd/gul – apelsin, grön – citronlikör, guld/brun – mörk choklad.

Smakar gudomligt och pryder vilket påskbord som helst!

Äter du mycket godis i påsk?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *