6000 ton godis
Till helgen är det påsk. Extra många lediga dagar att njuta av tillsammans med nära och kära. Påskhandeln är i full gång och kulmen brukar vara på skärtorsdagen. Påsken har på senare år blivit en av årets viktigaste säljtoppar för livsmedelshandlarna. Framför allt köps och äts det massor av godis, totalt 6 000 ton. Helt otroligt…
Ska sanningen fram är jag en av alla de som bidrar till den stora påskkonsumtionen, både vad gäller mat och godis. Påsk är en riktig mathelg för mig. Det ska vara sill, lax, ägg och allt som hör till en buffé och gärna grillat kött. Man ska passa på att umgås över en god bit mat tillsammans med vänner och släkt. Godis äter jag mest varje dag men är det något som är heligt så är det påskaftons påskägg. Inte bara barnen ska få påskägg utan även vi vuxna.
Jag är inte särskilt kräsen vad kommer till godis, jag är lika förtjust i ”fulgodis” som ”fingodis”. Men visst, fingodis är ofta något alldeles extra som man gärna lyxar till det med vid speciella tillfällen, och vad passar då inte bättre än nu till påsk?!
Från min favorit Beriksson har jag lagom till påsk fått hem riktigt färgglatt och lyxigt godis av högsta kvalitet. Handgjort och innehållandes bara de bästa råvarorna.
Det är dels Mucci chokladkonfekt med avolamandel. Dels italienska Bernardis torroncinonougat som kommer i fyra underbara och krämiga smaker och färger: silver/vit- vanilj, röd/gul – apelsin, grön – citronlikör, guld/brun – mörk choklad.
Smakar gudomligt och pryder vilket påskbord som helst!
Äter du mycket godis i påsk?
Senaste kommentarer