Raggmunk på annorlunda sätt

Mammas raggmunk i långpanna

Mammas raggmunk i långpanna

I veckan som var testade vi ett recept ur Icas ”Hela Sveriges husman”. Vi tycker mycket om raggmunkar med fläsk men det är så jobbigt att steka alla raggmunkar så då tyckte vi att Raggmunk i långpanna lät bra. Det blev gott, men inte lika krispigt som det brukar smaka utan ganska grötigt. Det beror på att den inte blev tillräckligt tunn. Vi ger receptet en till chans längre fram, men testar då att göra i en större långpanna. Till raggmunkarna serverade vi fläsk, rårivna morötter och hemgjord lingonsylt.

Mammas raggmunk i långpanna, 4 port

2 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 1/2 dl vetemjöl
6-8 medelstora potatisar
Fläsk, mängd efter behag
Smör
Salt

Sätt ugnen på 250 gr. Smörj en långpanna. Vispa ihop ägg, 1 dl av mjölken, vatten och 1 tsk salt. Tillsätt vetemjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 30 min eller tills ytan är knaprig och har fått fin färg. Stek fläsket och servera till raggmunken tillsammans med rårivna morötter och lingonsylt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *