Fräsch och nyttig vardagsrätt

Kvällens middag blev en fräsch och nyttig vardagsrätt. Grillad kyckling med fruktig couscous-sallad. Helgrillad kyckling i ugnen är en praktisk vardagsrätt då den sköter sig själv. Den är nyttig, passar till det mesta och räcker till många. Jag brukar köpa färsk, hel kyckling som jag tillagar i ugn. Det blir så saftigt och gott. Jag börjar med att ge kycklingen en kryddrubb. För det mesta blir det helt enkelt vanlig grillkrydda som jag masserar in runt om på skinnet. Sedan placerar jag den i en ugnssäker form och låter stå ganska långt ned i ugn ca 60-75 minuter på 200 grader. Jag kontrollerar alltid så att kycklingen är färdig innan jag tar ut den (för hel kyckling gäller 82 grader intill benet).

Fräsch och nyttig vardagsrätt

Fräsch och nyttig vardagsrätt

Vill man få ännu mer smak på kycklingen och om möjligt få den ännu mer saftig och mör är hemligheten smör. Men gör helt enkelt eget smör med vitlök, citron och färska örter efter smak. Smöret masserar man sedan in under skinnet på kycklingen.

Har man inte tiden att grilla egen kyckling finns det riktigt bra alternativ i mataffären. Man behöver inte skämmas. Ibland räcker tiden och orken helt enkelt inte till.

Ett av mina favorittillbehör till korv och kyckling är den fruktiga couscous-salladen. Den blev ett utmärkt komplement till kvällens kyckling tillsammans med goda grönsaker och grillsås. En mycket god middag!

Fruktig couscous-sallad, 4 port

2 ½ dl couscous
1 tsk vitlökspulver
150 g blomkål i små buketter
100 g majskorn
250 g kokta kikärtor
2 skivade salladslökar
1 tärnad paprika
2 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
½ tsk spiskummin
2-3 msk Lithells topping Picklat Äpple & Curry
salt

Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner den. Blanda därefter couscousen med övriga ingredienser och smaka av med salt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.