Räksallad

I helgen fyndade jag ett kilo räkor med skal på Willys för endast 29:90. Fast var det ett fynd egentligen? Det stod inget om räkornas storlek på påsen och det innebar att de varierade väldigt mycket i storlek. Sen var det fullt med bara räkhuvuden utan tillhörande kroppar i påsen. Egentligen inget fynd alls alltså.

Räkorna fick i alla fall bilda basen till kvällens middag som blev en räksallad. I salladen slängde jag ner babyspenat, ruccola, lite pasta, svarta bönor, avokado, mango, rödlök, körsbärstomater, röd paprika, majs,  groddar, ägg och räkor. Jag blandade ihop en dressing av 4 tsk olivolja, 4 tsk vinäger och 2 tsk sambal.

Barnen är inte förtjusta i sallad men däremot i räkor. När jag och mamma var på kryssning häromveckan fick jag skala stora mängder räkor till både Filippa och Gustaf. De åt räkor med otroligt god aptit. Kvällens middag till barnen blev därför pasta toppad med räkor, körsbärstomater, avokado, mango, bönor, majs och groddar. De fick själva plocka de grönsaker de ville ha från olika skålar. Gustaf kom inte ens till matbordet, han var inte hungrig tydligen.

Till maten serverade jag foccacia, nybakat på mitt jobb! Salladen, dressingen och brödet var verkligen MUMS, supergott!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *