Raw Food Truck

Något som slagit stort här i storstan (kanske på fler ställen också i vårt avlånga land?!) är Food Trucks. Utanför mitt jobb står väldigt ofta en av alla Food Trucks som åker omkring och parkerar på olika platser i stan. Ofta står det till och med två stycken utanför entréen. Bilarna har olika inriktningar men det mesta är klassisk streetfood typ, hamburgare, pulled pork etc.

Genombrottet verkar också ha kommit för raw food. Om det är en tillfällig fluga eller något som är här för att stanna får tiden utvisa. Överallt numer läser och stöter man på det, tex i tidningar, magasin, bloggar, ute på restauranger och i affärer av olika slag. Raw food, eller råkost, är mat som inte upphettas mer än 42 grader. Detta för att behålla så många näringsämnen som möjligt. Syftet med raw food är att äta så naturlig och ren mat som möjligt. Näringen och energin som helt eller delvis förstörs då mat processas eller hettas upp bevaras och gör tydligen stor skillnad för vårt välmående.

Mat från Raw Food Truck

Vad händer om man kombinerar dessa två ”nya” fenomen?! Jo, man får en Raw Food Truck. Denna bil har precis haft premiär. Själv hade jag förmånen att få testa en av deras raw food-tallrikar. Rätten bestod av några fantastiska röror, en kåldolme med fyllning, olika grönsaker och frukter samt en boll. Maten var verkligen god och fräsch. Jag blev dock inte helt mätt. Det var för lite mat på tallriken helt enkelt, men som sagt, det smakade gudomligt!

Ska blir spännande att testa raw food!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *