Valborgsfirande

Vad tänker du på när du tänker på Valborg? Jag tänker på eld och grillning. Fylla och mösspåtagning hör väl också till! Vi är nog många som firade gårdagen på samma sätt. Grillmiddag följt av majbrasa.

Vi började faktiskt kvällen med skurna grönsaker och dipp. Faktum är att det är nästan mer uppskattat hemma hos oss än tilltugg som chips och ostbågar. Men jag tror på att det är bra att variera sig. Vi åt upp det så snabbt att jag inte ens hann ta ett kort.

Grillnyhet från Ugglarps

Mörad karré och klyftpotatis

Otroligt fräscht och gott!

Middagen blev i alla fall kött, klyftpotatis, sallad och såser. Vi grillade Ugglarps grillnyhet ”Shake it” Mörad karré chili apelsin. Man lägger ner köttet i en påse, häller i den medföljande kryddblandningen, skakar och det är färdigt att grilla. Köttet var tokmört och smakerna var fantastiska! Mattias som inte är jätteförtjust i fläskkött var lika såld som jag. Verkligen gott! Till köttet åt vi mina fantastiska klyftpotatisar. Tips: Låt dom stå på plåt i ugn utan att skaka om (men kolla till dom då och då) så de blir riktigt krispiga och goda. Till detta sallad och såser och kall öl. Galet god middag!

Årets majbrasa

Sedan gick vi till festplatsen med majbrasan. Där blev det massa kompislek och bus. Elden tändes och alla njöt av värmen och glädjen.

Kvällen avslutades hemma i soffan framför filmen ”Hundraåringen”. Filmen var okej, men gjorde tyvärr inte boken rättvisa. Så brukar det tyvärr vara. Efterrätt blev färska bullar från Thelins. MUMS!!!

Jag ser det snöar...

Imorse möttes vi av snö…. Typiskt valborgsväder… Suck…

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *