Rawghurt med matcha

Rawghurt med matcha.

Rawghurt med matcha.

Mixa alla ingredienser till din rawghurt ordentligt.

Mixa alla ingredienser till din rawghurt ordentligt.

Här får du receptet på en mycket god och krämig rawghurt med matcha (receptinspiration kommer från Härliga Var Dags instagram-flöde). Passar perfekt som del av en god och hälsosam frukost. Konsistensen är den samma som yoghurt, därav namnet Rawghurt. Min variant är gjord på quinoa och solrosfrön. Man kan också använda sig av avokado som bas. Den blir också krämig i konsistensen och kan smaksättas med olika typer av grönt, frukt och bär.

Färdigt resultat. Toppa gärna med kokosflarn, färska bär och nötter.

Färdigt resultat. Toppa gärna med kokosflarn, färska bär och nötter.

Rawghurt med matcha, 1 port

¾ dl quinoa (gärna tricolore)
2 msk solrosfrön
1/3 banan
½ dl sojamjölk/kokosmjölk/kokosgrädde
1 tsk matcha
Vaniljextrakt/vaniljpulver
Ev vatten

Blötlägg quinoa och solrosfrön över natten. Skölj noga av på morgonen. Lägg tillsammans med övriga ingredienser i en mixer. Kör tills du får en krämig rawgurt. Häll upp i skål eller burk. Toppa med tex nötter, kokosflarn, jordnötssmör, bär eller frukt. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *