Rawghurt med matcha
Här får du receptet på en mycket god och krämig rawghurt med matcha (receptinspiration kommer från Härliga Var Dags instagram-flöde). Passar perfekt som del av en god och hälsosam frukost. Konsistensen är den samma som yoghurt, därav namnet Rawghurt. Min variant är gjord på quinoa och solrosfrön. Man kan också använda sig av avokado som bas. Den blir också krämig i konsistensen och kan smaksättas med olika typer av grönt, frukt och bär.
Rawghurt med matcha, 1 port
¾ dl quinoa (gärna tricolore)
2 msk solrosfrön
1/3 banan
½ dl sojamjölk/kokosmjölk/kokosgrädde
1 tsk matcha
Vaniljextrakt/vaniljpulver
Ev vatten
Blötlägg quinoa och solrosfrön över natten. Skölj noga av på morgonen. Lägg tillsammans med övriga ingredienser i en mixer. Kör tills du får en krämig rawgurt. Häll upp i skål eller burk. Toppa med tex nötter, kokosflarn, jordnötssmör, bär eller frukt. Ät och njut!
Senaste kommentarer