TÄVLING – Vinn våffeljärn till belgiska våfflor

TÄVLING - Vinn våffeljärn till belgiska våfflor

TÄVLING – Vinn våffeljärn till belgiska våfflor

Den 25 mars är äntligen en av årets favoritdagar här. Självklart pratar jag om våffeldagen. Då struntar vi svenskar i allt vad kostregler heter och glupskar istället i oss våfflor på löpande band. Mitt recept på klassiska våfflor får inte missas. Finns inget som slår dessa! Vill ni ha nyttigare men ändå goda våfflor har jag självklart även recept på det. Något jag vill göra i år är att variera den klassiska tunna våfflan med den betydligt fluffigare belgiska varianten. Belgiska våfflor ser så himla gott ut och jag har suktat efter dessa länge! Jag har därför slagit till och beställt hem ett belgiskt våffeljärn.

Breville Våffeljärn för Belgiska våfflor

Breville Våffeljärn för Belgiska våfflor

Självklart vill jag också att en av er ska få njuta av denna delikatess som tack för att ni troget läser och gillar min blogg. Jag har fått den stora äran att tävla ut ett Breville Våffeljärn för Belgiska våfflor till ett värde av 799 kr. En (1) personer vinner detta fantastiska pris. Tyvärr hinner vinnaren inte få det till våffeldagen men belgiska våfflor kan man njuta av i parti och minut om man så säger. Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna är att i en kommentar till detta inlägg kortfattat beskriva bakgrunden till firandet av våffeldagen. Du ska också motivera varför just du ska vinna. Dela gärna tävlingen på Facebook eller Instagram. Tävlingen avslutas fredag 30 mars 2018 kl 20:00. Lycka till!

Våffeldagen till ära erbjuder Acreto sitt våffeljärn för belgiska våfflor till ett extra förmånligt pris. Använd koden ”VÅFFELDAGEN” när du checkar ut för att få 25 % rabatt fram till den 26/3.

***Tävling i samarbete med Acrecto***

Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Toppa dina belgiska våfflor med vispad grädde, sylt och frukt, eller testa något annorlunda som amerikanska frukostvåfflor med bacon och ägg.

Belgiska våfflor

2 ägg
125 g smör
2,5 dl mjölk (3 %)
2 dl vatten
1 pkt färskjäst (12 g)
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6,75 dl vetemjöl

Separera äggulorna från vitan utan att spilla gula i vitan. Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten. Värm till vätskan är fingervarm.

Smula jäst i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt äggulor, salt, vaniljsocker, vetemjöl och strösocker. Rör till en slät smet.

Vispa äggvitor till mjuka toppar i en ren bunke. Vänd försiktigt ner den i smeten och låt vila i 20 minuter.

Värm våffeljärnet, pensla med smält smör och grädda våfflorna i 4–5 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

57 svar

 1. Joakim Rosenholm skriver:

  Efter besök i Bryssel och testat många varianter av Belgiska våfflor skulle jag vilja testa egna varianter att bjuda efterrätt på efter sommarens grillkvällar.

 2. Camilla Bergström skriver:

  Åh så glad jag skulle bli! Smarriga belgiska våfflor med grädde och färska bär ?? underbart ljuvligt!
  Vårfrudagen, Frue dag, är en årlig kristen högtid som firas nio månader före jul i syfte att högtidlighålla att jungfru Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus.

 3. Inger Hellman skriver:

  Jungfru Maria bebådelsedag. Den dag hon fick besked av Ängeln Gabriel att hon var gravid. 9 månader innan Jesus föddes.

  Skulle vara så gott med en annorlunda våffla på våffeldagen =)

 4. Camilla Wiklubd skriver:

  Våffeldagen kommer från vårfrudagen (Marie bebådelsedag) och är en kristen högtid när man firar vårbruket start.det sägs dessutom att det har den dagen ängeln Gabriel talade om för Maria att hon var gravid.
  Jag har också alltid ryckt att belgisks våfflor ser så gott ut, och hoppas få bjuda hela familjen på en riktigt lyxig våffeldagen middag!

 5. Elisabeth Wiström skriver:

  Våffeldagen, eller egentligen Vårfrudagen/Maria bebådelsedag, firas 9 månader före jul eftersom det var då ängeln Gabriel kom till Maria för att berätta att hon skulle bli havande och mor till Jesus.

  Jag skulle vilja vinna detta våffeljärn så att vi i familjen kan njuta av denna godsak, som för oss är starkt sammankopplad med semester, lite oftare. Helt enkelt få in mer semesterfeeling i vardagen!

 6. Annette skriver:

  ? En felsägning är orsaken till att många svenskar smaskar i sig våfflor idag, den 25 mars.
  Marie Bebådelsedag kallades nämligen i folklig mun Vårfrudagen, som vips blev våfflor och helt plötsligt fick vi en giltig ursäkt att äta våfflor med sylt och grädde denna onsdag.
  Varför jag vill vinna?! Enkelt! ??? Jag fyller år på våffeldagen och vill bjuda nära och kära på supergoda våfflor ?

 7. Anna Smedänges skriver:

  Jungfru Maria bebådelsedag. Dagen Maria fick veta att hon var gravid trots att det borde varit omöjligt.

  Jag skulle vilja vinna då mina barn älskar våfflor. Jag gjorde mig till och köpte ett dubbelvåffeljärn för nån månad sen och trots att vi verkligen försökt så är det de sämsta våffeljärn jag nånsin stött på. Så för barnens (och min) skull skulle denna vinst vara det bästa!

 8. Sara Larsson skriver:

  Våffeldagen kommer förmodligen ifrån ett missförstånd och felaktigt uttal av vårfrudagen (eller Maria bebådelsedag.)

 9. Anne skriver:

  Maria Bebådelsedagen kallades nämligen i folklig mun Vårfrudagen, som vips blev våfflor och plötsligt fick vi en giltig ursäkt att äta våfflor! ??

  Sen sägs det att ärkeängeln Gabriel kom till Jungfru Maria med bud om hon var havande och skulle föda Guds barn, nio månader senare föddes Jesus…

  Skulle vara härligt att testa att få göra glutenfria våfflor. Har inte ätit våfflor på flera år pga glutenintolerans! ???

 10. Katrin Mattsson skriver:

  Jungfru Marie bebådelsedag firar vi för att jungfru Marie blev gravid. Hon kallades även ”vår fru” o under årens lopp o eventuella hörfel blev det ”våffel”. Det var även så att den mat man hade kvar denna tiden på året var mjöl o ägg…
  Jag vill gärna vinna för jag äger inget våffeljärn, men har två barn som älskar våfflor ?

 11. Sofia skriver:

  Jungfru Maria bebådelsedag. Dagen Maria fick veta att hon var gravid.

  Jag fyller år 28 mars och jag ÄLSKAR belgiska våfflor

 12. Elisabeth Johnson skriver:

  Belgiska våfflor är himmelskt goda. varför har vi inte recept och våffelkiltur importerat? Har vi trott att våra svenska är bäst? Då säger jag NEJ för att äta en belgisk våffla är som en hel fest.

 13. Maud skriver:

  Jungfru Maria Bebådelsedag som blev vårfrudagen denna blev sen våffeldagen. Våfflor äter vi året runt, men mest speciell är första fikan ute i vårsolen på altanen. Alltid kaffe med nygräddade våfflor.

 14. Jerker skriver:

  Vi älskar våfflor i hela familjen, och det vore kul att testa något nytt inom den klassiska typen av mat 🙂

 15. Ulrika skriver:

  ”Vårfrudagen är ett annat namn för Våffeldagen, våffeldagen infaller samma datum varje år, den 25 mars. Namnet våffeldag kommer troligtvis från att vårfrudag uttalades felaktigt och blev till vafferdag, därifrån gick det i vissa dialekter över till vaffeldag och vaffla som är en äldre variant av ordet våffla och våffeldagen var född.”

  Jag skulle vilja vinna järnet just för att vårt våffeljärn gick sönder nyligen och det vore så roligt att prova ett belgiskt järn nu när vi behöver ett nytt! Håller tummarna. 🙂

 16. Anna skriver:

  Varför vill jag vinna? Jag älskar vofflor såklart! Det är mumma och om jag vinner lovar jag att laga vofflor minst varranan vecka.

 17. Anders Fors skriver:

  Vill haaaa ett järn för belgisk våffla.
  För i mitt järn smakar våfflan gammal toffla.

  Namnet våffeldag kommer troligtvis från att vårfrudag uttalades felaktigt och blev till vafferdag, därifrån gick det i vissa dialekter över till vaffeldag och vaffla som är en äldre variant av ordet våffla och våffeldagen var född. Dagen har sitt ursprung i Jungfru Marie bebådelsedag som är en kristen högtid, högtiden firas nio månader före julafton då hon genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus.

 18. Annika skriver:

  Receptet låter jättegott. Fungerar det att byta ut mjölet till glutenfritt? Våffeldagen infaller precis 9 månader innan julafton dvs som ett firande att jesus kom till. I högsta grad en familjetradition och jag tycker att jag ska vinna för jag är så välsignad att detta år ska jag fira med alla mina barn hemma, precis som det ska vara ?

 19. Anne skriver:

  Våffeldagen kommer från vårfrudagen (Marie bebådelsedag) och är en kristen högtid när man firar vårbruket start. Det sägs dessutom att den dagen ängeln Gabriel talade om för Maria att hon var gravid.
  Har ätit Belgiska våfflor bara en enda gång och gillade att dem var mycket tjockare än vanliga våfflor. Mera mat, mera smak.

 20. Lydia Sleyman skriver:

  Vårfrudagen,Marie bebådelsedag. Enligt evangelierna fick jungfru Maria denna dag av ärkeängeln Gabriel veta att hon var havande.
  Belgiska våfflor är så gott, mina barn älskar dom, brukar köpa färdiga. Men om jag skulle vinna våffeljärn ska jag börja baka belgiska våfflor istället:)

 21. Annica skriver:

  Ha denna som efterätt under sommaren och ha en liten buffe att få välja själv vad man vill ha på.

 22. Jessica Sundberg skriver:

  Oj svår fråga! Testa! Det kan bara gå fel 🙂 Kram!

 23. jonas engström skriver:

  Vårfrudagen/Maria bebådelsedag, infaller nu 9 månader före jul då ängeln Gabriel kom till Maria för att berätta att hon skulle bli havande och mor till Jesus.

  jag vill vinna järnet så jag kan bjuda min mamma på lite belgiska våfflor nu när hon snart blir ensam när yngsta systern flyttar för studier 😀

 24. Malin Lindqvist skriver:

  Hur lyxigt skulle det inte få vara att få göra såhär fina våfflor att bjuda på? Skulle vara perfekt att få bjuda på här hemma när sommaren närmar sig och man ska äta helgfrukost ute och få känna sig lite sådär extra lyxig! 🙂

 25. Anneli Larsson skriver:

  Våffeldagen kommer av ordet vårfrudagen och är helt enkelt den dag då Maria fick veta att hon väntade barn. Jag vill vinna detta snygga järn för att kunna testa ditt recept som låter helt ljuvligt! Roligt också att få servera våfflor i annan form än den klassiska, och dessutom upptäckte jag härom sistens att mitt 17 år gamla klassiska våffeljärn har en gigantisk spricka i locket. Detta fina belgiska järn skulle helt enkelt bli min och familjens räddning i våffelakut-frågan!

 26. Åsa H skriver:

  Svar = Våffeldagen är egentligen Vår Fru dagen till åminnelse av Maria som fick veta att hon väntade barn och födde Jesus 9 månader senare.

  Jag reser till Bryssel i mitt jobb ibland,
  och från detta ”goda” land,
  kommer så mycket gott,
  att jag nu nya vanor fått !
  Jag käkar musslor i vin,
  och deras trappistöl är så fin !
  Detta kan jag hemma få,
  men längtan efter belgiska våfflor måste bestå !
  Men om jag vinner detta,
  kan hela familjen bli mätta !
  Vi ska frossa på våfflor i parti och minut,
  nu kommer begäret släckas till slut ?

 27. Gunilla Egelstad skriver:

  Våffeldagen betyder egentligen Vår Frudagen och firades till minne av Maria som fick veta att hon väntade Jesus då.
  Jag vill ha det fina våffeljärn för att bjuda de bästa jag känner – på smaskiga våfflor och det är både min härliga familj och mina fantastiska vänner!

 28. Emma skriver:

  Hade varit super att erbjuda brukare på mitt jobb som är en korttidsavdelning. Tänk en nygräddad våffla kan bli så uppskattat

 29. Emma skriver:

  Hade varit super att erbjuda brukare på mitt jobb som är en kortisavdelning. Tänk doften av nygräddad våffla kan bli väldigt uppskattat när livet kan vara besvärligt. Att samtidigt samtala om vårfrudagen att Maria fick veta att hon var gravid

 30. Emelie skriver:

  Våffeldagen är en annan form av Vår fru dagen och det kommer sig av att Maria fick veta av en ängel att hon skulle föda ett barn denna dag.

  Jag vill bjuda på nåt gott,
  hoppas därför på vinstlott !
  Smaskens på alla vis,
  och detta är ett underbart pris !

 31. Filippa skriver:

  Maria, Maria bebådelsedag,
  Uppkallad efter Jesu första hjärtslag
  Vips så blev Vårfrudagen dess nya namn,
  Vilket vi hjärtligt tog i vår famn
  Nu vi kallar den Våffeldagen,
  För en anledning till att få våfflor i magen

  Skulle älska att vinna detta våffeljärn då belgiska våfflor är något av det godaste som finns. Tänker alltid tillbaka då jag åt belgiska våfflor med sirap på Disneyland i Paris. Dessutom flyttar jag in med min sambo lagom till tävlingens slut då en ny tävling börjar – nämligen vem som kan skämma bort varandra mest, och då har jag ju redan kommit rätt långt genom att bjuda honom på nygräddade våfflor när jag vill 😉

 32. Anna e skriver:

  Vårfrudagen – Marie bebådelsedag – är en kyrklig högtid som historiskt sett också fått markera vårbrukets början. Enligt evangelierna fick jungfru Maria denna dag av ärkeängeln Gabriel veta att hon var havande. Numer förknippar vi denna dag med våfflor Språkligt sett har ordet ”vårfrudag” ombildats till ”våffeldag”.
  Här hemma älskar vi våfflor och pankisar. Smeten kan man ju göra på hundra olika vis. Nyttig som onyttig ,men alltid lika god. Håller tumme och tår av det blir belgiska våfflor i vår!

 33. Annika Andersson skriver:

  Någon som pratat slarvigt och sagt vårfrudagen och någon som hört dåligt eller ville höra dåligt eftersom hen var sugen på våfflor. Ja, antagligen därför vi äter våfflor på söndag. Tack för den felhörningen! 🙂

 34. Elin strand skriver:

  Jungfru Maria bebådelsedag, Den dag hon fick besked av Ängeln Gabriel att hon var gravid och 9 månader senar födde Jesus.

  Jag vill vinna för jag har i två år viljat införskaffa ett belgiskt våffeljärn då belgiska våfflor är min favorit ? Är helt galen i belgiska våfflor och köper det så ofta jag får chansen på restauranger men skulle helst ha ett ståendes hemma och Gärnet skulle nog vara hett varje dag om jag fick välja.

 35. Anneli skriver:

  Våffeldagen kommer från vårfrudagen ( uttalades felaktigt och blev till vafferdag)(Marie bebådelsedag) och är en kristen högtid när man firar vårbruket start.Det sägs dessutom att det har den dagen ängeln Gabriel talade om för Maria att hon var gravid. Så länge jag mig detta önskat Skulle bli en stor våffelfest Med sirap och choklad Även några med blåbär och grädde Vore underbart LOVE

 36. Jimmy skriver:

  Ordet ”vårfrudag” har blivit ”våffeldag”, skulle vara toppen att värma upp några härliga Belgiska våfflor nu när våren fortsatt inte har orkat riktigt fram.

 37. Uno Lingemark skriver:

  Mot min kropp /familj vill jag vara extra snäll,
  Våffelfest med hjotronsylt blir exeptionell

 38. Charlotte skriver:

  Våffeldagen – Vår fru dagen – Maria fick veta av en ängel att hon skulle föda ett barn denna dag.

  Våffeldagen symboliserar min mormor och doften av nygräddade och frasiga våfflor med hennes underbara egengjorda sylt samt vildhallon marinerade i socker. Till detta fick alltid jag göra grädden som man fick vispa med en handvisp. Detta tyckte jag var så roligt och hela dagen symboliserade kärlek i tre generationer min mamma, min mormor och lilla jag. Så att få vinna denna och skapa nostalgi och samtidigt nya minnen med detta våffeljärn vore fantastiskt.

 39. Ann-Christin Hofberg skriver:

  Vårfrudagen skulle vilja vinna för o prova på köpte ett förut men det fungerade inte. Jag tycker det är gott med belgiska våfflor. Roligt o se om detta järn är bättre

 40. Niklas skriver:

  Våffeldagen kommer från Jungfru Maria Bebådelsedag, dvs ”vårfrudagen” som senare förvanskades till just våffeldagen! Motivering:

  Våfflor av traditionellt slag,
  det har man ju sett ett tag,
  kul därför med en helt ny giv,
  och en ny våffla i våra liv.
  För nog är den lite mer tuff,
  med sitt stora härliga fluff,
  och med sin ljuvliga smak förstås,
  lär den göra succé här hos oss.
  Så gissa om våren är räddad,
  när jag bjuder på härligt nygräddad,
  våffla av Belgiskt stuk,
  en ren njutning för varenda buk.
  För att leva sunt är att äta gott,
  om än i lagom stora mått,
  även om det blir svårt med denna vinst,
  för då ger jag järnet i en vecka minst!

 41. Nadia Milotti skriver:

  Ordet vårfrudagen förändrades gradvis och blev slutligen våffeldagen, och vi började äta våfflor för att uppmärksamma högtiden och vips så hade Jungfru Maria (bebådelsen…) fått kliva åt sidan för de inte lika kristna våfflorna. En påminnelse om att våren är nära! Och det är så himla mums – och belgiska våfflor hade varit extra roligt eftersom min dotter varit au pair i Bryssel 1,5 år och de våfflorna är starkt förknippat med tiden där! Vi skulle kunna göra en massa gott till våra våffel-kalas!

 42. Kajsa Rasmusson skriver:

  Våffeldagen är en felsägning av Vårfrudagen som infaller nio månader före jul, då Maria via ängeln Gabriel fick veta att hon skulle bli havande och mor till Jesus.
  Har nyss varit på kryssning och varje morgon stod det en frukostkock och gräddade ljuvliga belgiska våfflor till oss och sen kunde man toppa dem med allt från färska bär och frukt till kaksmulor, chokladsås och grädde. Jag blev helt såld på dessa våfflor. Man kan ju inte åka på kryssning så ofta, men ed ett våffeljärn hemma kan man i alla fall låtsas!! 😉

 43. Kennet skriver:

  Kort var det. Marie Bebådelsedag kallades också tidigt vårfrudagen, vilket i vissa dialekter lät som ”vafferdagen”, ( vaffel = våffla på tyska eller vaffla äldre benämning) av det blev det våffeldagen.
  Motivering: Trodde inte man kunde göra belgiska våfflor själv, en glad överraskning. Har precis fått ett nytt våffelrecept med chiafrön, som låter spännande. Är nog roligare än den nyttiga gröten, så jag tänker prova. Här serveras ofta våfflor och pannkakor, och behöver lite variation för att gästerna inte ska tröttna. För Belgiska våfflor får jag till fru Fortuna fria, då här finns ett stort frölager av Chia!

 44. Malin skriver:

  Våffeldagen kommer från vårfrudagen (Marie bebådelsedag) och är en kristen högtid då man firar att Gabriel talade om för Maria att hon hade en bulle i ugnen!

  Belgiska våfflor har jag aldrig tetsat
  även om de alltför ofta mig frestat.
  Att kunna göra dessa hemma är ren och skär lyx,
  tänk att bjuda på dem på brunchen – vad tycks?
  Instagramvänlig, liten, fin och söt
  – med detta järn skulle jag aldrig mer äta söndagsgröt!

 45. Annika Nilsson skriver:

  Våffeldagen kommer från felsägning av vårfrudagen (Maria bebådelsedag – den dag Maria fick veta att hon skulle föda Jesus.)

  Åh vad gärna jag skulle vilja göra egna Belgiska våfflor! Det var nämligen vid den Internationella Matmarknadens Belgiska våfflor-stånd som jag såg Han med stort H för första gången! Där stod han och åt smarriga våfflor och jag kunde inte ta blicken ifrån honom. Tänk om jag kunde få bjuda hem honom på egengjorda Belgiska våfflor! Det kan ju inte bli något annat än succé! Och det sägs ju att ”vägen till mannens hjärta går genom magen”!

 46. Maria skriver:

  Våffeldagen är en felsägning av Vårfrudagen. Det som firas är Jungfru Marias graviditetsbesked.
  Jag har många gånger kikat på våffeljärn och tänkt hur jag skulle laga våfflorna på olika sätt, men det har aldrig blivit av. Nu ska jag smida medan järnet är varmt och vinna apparaten! Det skulle vara en mycket trevlig sak att förnya livet med nu på våren.

 47. Barbro Larsson skriver:

  Svar: Jungfru Maria bebådelsedag. Den dag hon fick besked av Ängeln Gabriel att hon var gravid. 9 månader innan Jesus föddes och egentligen Vårfrudagen.
  Jag har tre små barnbarn som älskar våfflor och speciellt farmors hemgjorda. Vore kul att få servera Belgiska och höra var de säger – barnbarnen.

 48. John Russell H. skriver:

  Firandet av Jungfru Marie Bebådelsedag, 9 månader efter Jesu nedkomst, har firats sedan 500 e. Kr. Förr kallades Maria även ”Vår Fru” och därför kallas Jungfru Marie Bebådelsedag även ”Vårfrudagen”, vilket i folkmun blev till ”våffeldagen”.

  Visst firade vi våffeldagen även i år. Eller försökte fira rättare sagt. Det blev katastrof. Dottern hade gjort egen smet och vi skulle ha mysig våffelbrunch, men nåt har hänt med vårt gamla våffeljärn – för det LÄCKER: Våffelsmet över hela diskbänken och inte en enda våffla. Besvikelsen blev enorm. Nu vill jag överraska dottern med ett nytt, fungerande, ICKE-läckande våffeljärn, och sen ska vi äta våfflor till middag så många dagar i rad som hon vill. Spännande med belgiska – ännu större och läckrare form på våfflorna också!!

 49. Michelle skriver:

  Våffeldagen är en roligare variant av vårfrudagen, det låter ju rätt lika om du säger det snabbt. Dessutom gillar vi i Sverige att fira god mat och bakverk, allt som kan användas som ursäkt är välkomnat. En vårfru som i folkmun blir till en våffla är därför perfekt! Jag vill vinna för att jag helt enkelt ÄLSKAR våfflor, men inte får ta med familjens järn när jag flyttar.

 50. Elisabet skriver:

  Våffeldagen kommer av vårfrudagen. Vår fru = Jungfru Maria och vårfrudagen = Jungfru Marie bebådelsedag, en kristen högtid som firas nio månader före julafton då jungfru Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus.

  En solig marsdag för några år sen skidade hela familjen till en fjällstuga, med målet att äta våfflor. Långt var det och trötta var vi men väl där serverades vi livets första belgiska våfflor och det var värt varenda svettdroppe. Än så länge är det vårt enda möte med just den belgiska våfflan, men tänk att få uppleva den goda smaken och känslan igen! Det hoppas jag på.

 51. Kristina skriver:

  Vårfrudagen. Den dagen Maria fick veta att hon skulle föda Jesus.

  Mitt lilla barnbarn älskar ljudet från våffeljärnet. När våfflan är klar är han världens lyckligaste. Tänk vad en våffla kan göra. Det vore så kul med ett Belgiskt järn också för då blir det dubbel glädje.

 52. Nadia Walaf skriver:

  Det sägs att någon hörde våffeldagen istället för vårfrudagen.

  I skolan fick vi alltid våfflor i form av de belgiska, och jag minns dem som mycket godare än de man fick hemma. Det hade varit kul att kunna grädda sådana hemma. Kanske får man till och med lite av barndomens glöd tillbaka…

 53. Elin skriver:

  Jungfru Maria bebådelsedag, dvs dagen Maria fick veta att hon skulle föda Jesus.

  Jag smakade på en belgisk våffla i Antwerpen och det är, ärligt talat, det godaste jag har ätit. Just den jag smakade var toppad med massa grädde och jordgubbar. Sen dess har jag känt att jag måste åka tillbaka dit. Men med ett eget våffeljärn kanske gör väntan lite mer uthärdlig!

 54. Jonas R skriver:

  Våffeldagen kommer från vårfrudagen
  och gladast för det är lilla magen.

  Vill grädda belgiska våfflor nu bums
  ser på bilderna och tänker MUMS!
  Våffeljärnet är riktigt snyggt
  kallt handtag, gummifötter och sladdlinda gör det tryggt.
  När lampan lyser är det optimal temperatur
  alla får sin favorit-topping, ingen blir sur.
  För mig är det grädde och hjortronsylt
  snacka om att livet blir förgyllt.
  Håller nu alla tummar jag har
  att järnet i ett paket med min adress snart far!

 55. Filip Malmström skriver:

  Våffeldagen var en felsägning av vårfrudagen vilket var dagen då Maria fick veta att hon väntade barn.

  Det rykte, sprakade och jag trodde jag skulle dö
  Så gick det till när gamla våffeljärnet sa adjö
  Men med det snygga våffeljärnet från Breville
  Behöver vi inte vara rädda att det ska ryka som en grill

 56. Ingegerd Rönnlid skriver:

  Bakgrunden till våffeldagen: Namnet kommer av en förvrängning av Vårfrudagen (heter också Jungfru Marie bebådelsedag), den dag då Jungfru Maria blev bebådad att hon skulle föda Jesus nio månader senare, alltså 25 december, juldagen. Jag har aldrig smakat belgiska våfflor men blev SÅ sugen när jag läste receptet. Jag gillar att prova nya recept och det skulle vara toppen att baka dem i ett riktigt belgiskt våffeljärn. Mums fillibabba!

 57. Rolf skriver:

  Våffeldagen eller egentligen Vårfrudagen/Maria bebådelsedag.

  Våffeljärnet skulle bli en mycket fin födelsedagspresent till min kära fruga. Som garanterat åt henne skulle duga. Håller nu tummarna och hoppas få vinna. För då får jag en väldigt glad och tacksam kvinna.

  Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.