Rörelseglädje hos barn

Vi älskar att röra på oss hela familjen. Det är en härlig känsla att få använda kroppen och känna att den är pigg och stark. Jag pratar rörelse både i vardagen och regelrätt träning. Vi satte barnen i aktiviteter tidigt. Det har aldrig varit något tvång utan mer lek och skoj. Det är viktigt att få testa på många olika sporter och aktiviteter och inte nischas in i tidig ålder. Det är barnets intresse som i slutändan ska styra valen. Barnen har fått testa på allt från gymnastik, judo, simning, dans och fotboll. Sedan har vi på egen hand testat sporter som innebandy, basket, badminton etc. Filippa 11 år har valt att satsa extra mycket på simningen (har nu fyra hårda träningspass i veckan) men går fortfarande också på dans som hon älskar. Gustaf 8 år älskar och brinner för fotboll (två träningar i veckan) men går mer eller mindre motvilligt fortfarande på simning.

Fullt ös på Hässelbycupen!

Fullt ös på Hässelbycupen!

Gus i mål! De turas om vad gäller positionerna i laget.

Gus i mål! De turas om vad gäller positionerna i laget.

Engagerad publik :-) !

Engagerad publik 🙂 !

Nu startar höstterminen för barnens träningar igång på allvar. Gustafs termin inleddes med cup på bortaplan. Hela familjen var med för att heja fram de duktiga killarna i laget.

Spot Rebounder-nät.

Spot Rebounder-nät.

Härligt med rörelseglädje i vardagen!

Härligt med rörelseglädje i vardagen!

Vad gäller rörelse i vardagen försöker vi uppmuntra barnen (och oss själva) så mycket det går. På tomten hemma har vi inte bara stora utrymmen för fri lek utan också två fotbollsmål och mängder med fotbollar, två innebandymål, klubbor och bollar, stor studsmatta, badmintonracketar, basketbollar, cyklar, sparkar, skateboards, ja you name it. Efter cupen i lördags kom vi hem med ytterligare en pryl för att stimulera träning och spontanlek. Vi köpte hem ett stort Fotbolls Spot Rebounder-nät. Hur roligt som helst! Barnen stod och kickade själva och vi var med ett tag och lekte Väggen. Tror minsann jag ska ut och kicka några bollar nu och öva upp mina (icke-befintliga) fotbollsskills 🙂  (jag har spelat handboll hela min ungdom)!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *