Nyttiga mellanmålsmuffins

Jag är en riktig fikatant. Jag älskar att fika! Godis, kakor, bullar, tårtor, glass – ja allt du kan tänka dig! Jag är en riktig socker-råtta.

Bakning pågår!

Men man behöver inte alltid äta onyttigt fikabröd. Nyttiga varianter kan vara minst lika goda, om inte godare ibland. Idag experimenterade och och Filippa i köket och bakade riktigt nyttiga och goda muffins. Funkar lika bra som fika, mellanmål eller varför inte frukost!

Stolt bagare!

Här kommer receptet på mina och Filippas nyttiga morots- och äppelmuffins. Nu kan vi njuta med gott samvete!

Färdiga muffins

Nyttiga morots- och äppelmuffins, 8 st små

1 riven morot
1 ägg
1.5 dl Alpro havredryck
2 tsk bakpulver
1 mosad banan
1.5 dl dinkelmjöl
1.5 dl havregryn
Kanel efter smak
1 nypa äkta vanilj
Skuret äpple

Vispa ägg och havredryck. Rör ner en mosad banan och finriven morot. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om ordentligt. Fyll silikonformar med smeten. Använder du inte silikon måste du smörja formarna så att nuffinsen inte fastnar. Stick ner några äppelbitar i varje muffins. Grädda i ugnen 225 grader i ca 15-20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. detta ska ja prova 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *