Nyttiga mellanmålsmuffins
Jag är en riktig fikatant. Jag älskar att fika! Godis, kakor, bullar, tårtor, glass – ja allt du kan tänka dig! Jag är en riktig socker-råtta.
Men man behöver inte alltid äta onyttigt fikabröd. Nyttiga varianter kan vara minst lika goda, om inte godare ibland. Idag experimenterade och och Filippa i köket och bakade riktigt nyttiga och goda muffins. Funkar lika bra som fika, mellanmål eller varför inte frukost!
Här kommer receptet på mina och Filippas nyttiga morots- och äppelmuffins. Nu kan vi njuta med gott samvete!
Nyttiga morots- och äppelmuffins, 8 st små
1 riven morot
1 ägg
1.5 dl Alpro havredryck
2 tsk bakpulver
1 mosad banan
1.5 dl dinkelmjöl
1.5 dl havregryn
Kanel efter smak
1 nypa äkta vanilj
Skuret äpple
Vispa ägg och havredryck. Rör ner en mosad banan och finriven morot. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om ordentligt. Fyll silikonformar med smeten. Använder du inte silikon måste du smörja formarna så att nuffinsen inte fastnar. Stick ner några äppelbitar i varje muffins. Grädda i ugnen 225 grader i ca 15-20 minuter.
detta ska ja prova 🙂