Sitt inne i sommar

Sitter ni också inne i sommar? Som det ser ut nu kommer den här sommaren verkligen inte gå till historien som varmaste eller soligaste. Kanske blir det regn- och köldrekord istället?! Vädret har dessutom betett sig riktigt underligt. Vissa dagar har det varit uruselt på förmiddagen med regn, blåst och kallt som tusan för att på eftermiddagen spricka upp och bli varmt och soligt. Vissa dagar har det varit precis tvärtom, varmt och soligt på förmiddagen och regn och kyla på eftermiddagen. Det är bara att göra det bästa av situationen!

Se filmen Big Eyes - varför inte redan idag!

Se filmen Big Eyes – varför inte redan idag!

Är det regn ute tycker jag ni ska passa på att sitta inne ett par timmar och se filmen Big Eyes. Den släpptes nyligen på DVD, VoD och Blu-ray. Filmen är baserad på den sanna historien om Margaret och Walter Keane. För regin står Tim Burton som tidigare regisserat storfilmer som Batman-filmerna, Apornas planet, Sleepy Hollow, Kalle och Chokladfabriken etc. I rollerna ser vi bland annat Amy Adams (som dessutom vann en Golden Globe för sin insats i filmen), Christoph Waltz och Krysten Ritter.

Filmen handlar om den lovande konstnären Margaret som möter konstnären Walter Keane i Kalifornien på 1950-talet. Walter drömmer om att bli en berömd konstnär men framgångarna kommer inte. Men ljuga kan han och säljer Margrets tavlor som sina egna. Hennes konst blir en stor succé (de sk Big Eyes-målningarna som var målningar på barn med överdimensionerade ögon) och Walter blir berömd. Margret vill berätta sanningen, men Walter vill dölja den för alla. Till slut håller inte äktenskapet längre och efter att ha dolt sanningen ett tag till kommer tillslut det stora avslöjandet att tavlorna inte alls målats av Walter, utan av Margaret. Detta slår ned som en bomb inom konstvärlden och förändrade hela världens synsätt på konst. Walter blir en tragisk och alkoholiserad figur efter skilsmässan och dör tillslut bitter och pank.

En riktigt bra och sevärd film som tar upp mäns behov av att stå i centrum medan kvinnan och hennes begåvning tvingas stå tillbaka från rampljus och uppmärksamhet. Jag ger den 4 Leva Sunt av 5 möjliga.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *