Skidåkning i fjällen

Härlig skidvecka med solsken och blå himmelSå är man hemma i Stockholm efter en härlig vintervecka uppe i Björnrike, Vemdalen. Julen har firats och givetvis kombinerats med massor av skidåkning. Skidåkning både på längden och tvären. Jag åker både slalom och längd och har köpt all utrustning som behövs. Detta är givetvis inget måste, man kan hyra både längd- och slalomutrustning på plats.

Vackra underbara fjällvärldenVädret har varit det bästa tänkbara. De flesta dagar har vi haft strålande sol och runt 10-15 minusgrader. Det har gett perfekta förutsättningar i både längdspår och backar. Det har varit så oerhört vackert. Vi har verkligen njutit av fjällvärlden och dess skönhet! Varenda morgon jag vaknade häpnade jag över fjällvärldens skönhet och jag har insupit det vackra så mycket jag bara orkat!

Längdåkning är toppen för kropp och knoppMin favorit är längdskidåkning. Jag skulle kunna tänka mig att helt skippa slalom, men dels hör det till, dels är längd inget som mina barn gillar alls för att vara helt ärlig. Gustaf fick vi med en gång, Filippa två gånger. De föredrar slalom och självklart vill man spendera så mycket tid som möjligt med dom.

Spårcentralen i BjörnrikeBjörnrike har riktigt bra längdspår. Det finns en spårcentral och spåren dras och pistas i princip varje dag. Längden på spåren varierar givetvis. Allt från 2 km till 7.5 km. Jag åkte faktiskt bara 2 km rundan. För det mesta tog jag 2 varv, någon gång 3 varv.

Solnedgång i längdspårenNaturen är som sagt helt fantastisk och när solen sken kändes det helt magiskt. Jag älskar att sträcka ut kroppen i spåren, känna att man rör på hela kroppen. Tankarna får bara sväva fritt. Man kopplar bort all vardagens stress och press, man blir ett med naturen. Givetvis kommer flåset igång och när man är klar känner man sig så nöjd och belåten.

Uppe på fjällets topp redo att susa nerSlalom är som sagt inte helt fel det heller. Att stå på fjällets topp och med fart och fläkt susa nerför backarna. Det kittlar i magen och är riktigt utmanande. Mitt stora problem är att jag är skraj av mig och kan bli ganska rädd när jag hamnar vid ett brant och isigt parti i backen. Jag försöker överbygga min rädsla och det gör jag nog bäst genom att bli bättre på att åka. Jag har flera gånger funderat på att ta skidlektioner. Nästa fjällvistelse måste det bli av!

Gustaf är redo för ett åkFilippa i slalombackenBarnen älskar att åka nerför backarna och har blivit riktigt duktiga. I år ville de inte gå i skidskola, men med tanke på hur duktiga de är gjorde det inte så mycket. Kanske är de mer sugna på att ta lektioner vid nästa fjällbesök, vem vet.

Så här hemma i stan igen önskar jag hett att det fanns mer snö. Tänk vad mysigt det skulle vara att kunna åka mer skidor här. Vi har både utmärkta längdspår och slalombacke på nära håll. Vi får hålla tummarna helt enkelt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Mysigt!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *