Sponsrad Video: God Jul önskar Systembolaget – #1

Julen har precis passerat. Vi är nog många som precis som jag njutit av trevligt sällskap, god mat och mycket gott att dricka. På julen dricks det mycket julmust, glögg, julöl, vin och snaps men självklart annat både med och utan alkohol.

Nu har vi nyår framför oss. Precis som förra året kommer mitt nyår firas i goda vänners lag. Vi är tre familjer med barn i samma åldrar som samlas. Vi ska äta och dricka gott, skjuta raketer och umgås hela kvällen och natten lång. Det blir en form av knytis. En familj står för förrätt och dricka till det, en annan familj för varmrätt och dricka till det och vår lott har fallit på efterrätt med passande dryck. Sedan går vi ihop vad gäller tilltugg, gotter, ostbricka, raketer och dricka till tolvslaget.

Det blir inget röjröj men det kommer säkert gå åt en hel del alkohol under kvällen. Det blir säkert öl, vin, mousserande och äkta skumpa som kommer att drickas. Givetvis finns det alkoholfria alternativ (inte minst till barnen).

Alkoholen kommer inhandlas på Systembolaget. Något annat alternativ har vi inte här i Sverige. Anledningen till att Systembolaget finns är att begränsa svenskarnas alkoholkonsumtion. Den skulle vara betydligt högre om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer. Det skulle betyda fler dödsfall, fler misshandelsfall, fler sjukdagar och att fler barn tvingas växa upp med en mamma eller pappa som dricker för mycket. Sen att de har fantastisk service, stort kunnande och gigantiskt utbud är bara bonus.

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.