Snart dags att frossa i lakrits

Lakritspopcorn och lakritspulver

I helgen är det äntligen dags för oss lakritsälskare att få frossa i lakrits. Det är Laktritsfestivalen som åter slår upp portarna på Annexet vid Ericson Globe i Stockholm för världens största lakritsfest. I år är jag inte en av de utvalda lakritsambassadörerna (har varit det i två år i rad) men jag ska självklart ändå dit och kommer givetvis att slå följe med min dotter och parner in crime Filippa! Vi är taggade som tusan och kommer hänga på låset!

Självklart har vi redan börjat värma upp för vad som komma skall. Man måste ju börja i tid! I helgen festade vi loss på de sprillans nya lakrits- och havssaltspopcornen från Joes & Sephs som har världspremiär på Lakritsfestivalen. Helt fantastiska! Lätta, luftiga och spröda popcorn. Sött som möter salt och lakrits i en perfekt smakharmoni. De är mycket svåra att sluta äta när man väl har börjat.

Vi har också skaffat ett ekologiskt lakritspulver gjort av 100 % rent lakritspulver från Italien av märket 1886. Passar väl att baka, använda i en gryta, i smoothies, drinkar, ja bara fantasin sätter gränserna. Det blir lite experimenterande i köket i veckan alltså!

Vill du ha förslag på vad du kan baka/laga med lakrits, så hittar du recept på Berikssons hemsida. Fler kommer inom kort: http://beriksson.net/smaka-tillaga/tillaga/gott-med-lakrits

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Camilla skriver:

    Mmmm, vad gott! Är stor lakritsfantast och skulle gärna besöka lakritsfestivalen, men tyvärr bor jag i Umeå… :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *