Snart dags att frossa i lakrits
I helgen är det äntligen dags för oss lakritsälskare att få frossa i lakrits. Det är Laktritsfestivalen som åter slår upp portarna på Annexet vid Ericson Globe i Stockholm för världens största lakritsfest. I år är jag inte en av de utvalda lakritsambassadörerna (har varit det i två år i rad) men jag ska självklart ändå dit och kommer givetvis att slå följe med min dotter och parner in crime Filippa! Vi är taggade som tusan och kommer hänga på låset!
Självklart har vi redan börjat värma upp för vad som komma skall. Man måste ju börja i tid! I helgen festade vi loss på de sprillans nya lakrits- och havssaltspopcornen från Joes & Sephs som har världspremiär på Lakritsfestivalen. Helt fantastiska! Lätta, luftiga och spröda popcorn. Sött som möter salt och lakrits i en perfekt smakharmoni. De är mycket svåra att sluta äta när man väl har börjat.
Vi har också skaffat ett ekologiskt lakritspulver gjort av 100 % rent lakritspulver från Italien av märket 1886. Passar väl att baka, använda i en gryta, i smoothies, drinkar, ja bara fantasin sätter gränserna. Det blir lite experimenterande i köket i veckan alltså!
Vill du ha förslag på vad du kan baka/laga med lakrits, så hittar du recept på Berikssons hemsida. Fler kommer inom kort: http://beriksson.net/smaka-tillaga/tillaga/gott-med-lakrits
Mmmm, vad gott! Är stor lakritsfantast och skulle gärna besöka lakritsfestivalen, men tyvärr bor jag i Umeå… :/