Snart dags igen för underBARA BARN

4 – 6 oktober är det dags igen för underBARA BARN-mässan. Det är nu elfte året i rad man har mässan och som vanligt kommer den vara full med trevliga utställare med mycket roligt och användbart att köpa till små och stora barn, en stor lekhörna för barnen och inspirerande föreläsningar.

I år puffar mässan lite extra för det ekologiska. Grönt är skönt lyder parollen som ger avtryck bland annat i årets stora tävling. Alla Stockholmsregionens förskolor har bjudits in att snickra ihop en fågelholk. Förra året , då mässan fyllde 10 år, var tävlingen att förskolorna skulle skapa en tårta i hållbart material. Som några av er kanske minns var det min sons förskoleavdelning som med sin ursnygga tårta tog hem förstapriset på 7500 kr. Pengar som barnen själva valde skulle användas till att skapa sin egen cirkus. De arbetade med detta projekt hela våren. Till exempel kom det cirkuspedagoger på besök som lärde barnen gå på lina och olika andra cirkuskonster. Innan sommaren bjöds vi föräldrar på en hejdundrande cirkusföreställning som barnen själva satt upp. Det var fantastiskt kul att se. Har du barn i förskola eller själv jobbar i förskola, tag chansen och var med i årets tävling.

En annan rolig nyhet för mässan i år är att Svenska Kyrkan finns på plats och erbjuder Drop In-dop. I en avskild och vackert inredd lokal i anslutning till mässhallen kommer dopet att förrättas på samma sätt som i en kyrka. Ungefär som Drop In-bröllopen som har hållits på Skansen nu i några år. Låter jätteskoj!

Självklart kommer jag att besöka mässan tillsammans med barnen. Kanske ses vi där?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *