Sommarens godaste törstsläckare

Det är så skönt att solen och värmen äntligen är här. Som jag berättade om tidigare är det extra viktigt för det allmänna välmåendet (men även för prestation och uthållighet) att tänka på vätskebalansen. Man bör dricka 2-3 liter vatten om dagen och ännu mer när man tränar/svettas mycket. Vanligt vatten är det viktigaste att få i sig, men jag tycker även man kan komplettera med något som smakar gott.  Nu är den här, det jag kallar för sommarens godaste törstsläckare.

Sommarens godaste törstsläckare!

Sommarens godaste törstsläckare!

Sommarens godaste törtssläckare heter What a melon. En dryck gjord på ren vattenmelon. Smakar sommar och är en perfekt återställare av kroppens vätskebalans. What a melon är gjord på enbart vattenmelon och är 100 procent naturlig. Den är alltså helt utan tillsatt socker eller vatten. Fruktsaften pressas direkt ur vattenmelonen och sedan tillsätts lite citron. What a melon innehåller både elektrolyter och aminosyran citrullin och är en naturlig källa till elektrolyter, dvs kalium. Den är vegansk och glutenfri.

Vattenmelonvatten är en trend som självklart redan finns i USA. Nu har drycken som det pratats så mycket om hittat hit och det ska bli spännande att se om den slår igenom även här. Kokosvatten fick ju fäste i Sverige så mest troligt blir detta en storsäljare och fler märken kommer att ploppa upp.

Slurp filibabba!

Slurp filibabba!

Jag tycker den är riktigt vacker med sin rosa färg. Lite tjockare än kokosvatten eftersom fruktköttet är kvar från melonen. Den har en magiskt god, somrig smak! Vattenmelon är ju så förknippat med sommar, sol och varma dagar. Precis lagom söt. Allra godast iskall! Frys gärna några vattenmelonbitar och använd som läckra isbitar. Passar bra som den är och säkert även som bas i en god alkoholdrink.

Fem sunda av fem möjliga! Jag kommer garanterat att köpa denna framöver, allra helst om den framöver finns lättillgänglig i kyldisken i butik och snabbköp.

Drycken finns att köpa både på nätet och i välsorterade livsmedels- och hälsokostbutiker.

5 fakta om vattenmelon

* Innehåller antioxidanten lykopen
* Vattenmelon är en frukt, inte en grönsak
* Du kan äta kärnorna
* Det finns gula vattenmeloner som är lite sötare i smaken
* Innehåller 91 procent vatten

*** Inlägget baseras på produktprover men åsikterna är helt mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *