Sörmländsk surdegslimpa

Sörmländsk surdegslimpa

Sörmländsk surdegslimpa

Vet du vilket landskap du bor i? Det är många som faktiskt inte har en aning. Stockholmare har extra dålig koll då staden sträcker sig över både Södermanland och Uppland. Jag har vetat sedan barnsben att jag som Järfälla-bo bor i Uppland. Kan till och med både min landskapsblomma (Kungsängslilja) och landskapsdjur (havsörn). Gränsen mellan dessa två landskap går i vattnet mellan Slussen och Gamla Stan. Halva stan är alltså sörmlänningar. Från Södermanland, närmare bestämt Eskilstuna, kommer också brödtillverkaren Skogaholm. För att hedra sitt ursprung har de nu lanserat en sörmländsk surdegslimpa.

Brödet är mer rustikt och smakrikt än vanlig limpa.

Brödet är mer rustikt och smakrikt än vanlig limpa.

Tummen upp för Sörmländsk surdegslimpa.

Tummen upp för Sörmländsk surdegslimpa.

Sörmländsk surdegslimpa är en klassisk ljus limpa bakad på surdeg, vete och råg. Brödet har en söt men mer rustik smak än vanlig limpa. Den är inte heller lika fluffig utan är mer matig och har tuggmotstånd. Jag som älskar bröd och söt limpa i synnerhet (guilty pleasure!!!) gillade den sörmländska nyheten. Lagom mjuk, saftig och med mycket smak. Det enda jag skulle vilja ändra är att alla skivor vore lika stora. Största konkurrenten till Skogaholm har en sådan limpa. Den köper jag nästan alltid för att slippa bråk över att någon får större skiva än den andra, hahaha!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.