Move your mind

Idag har jag varit på ett lunchmöte med Hans, en av ägarna och grundarna av klädesföretaget Mindmoves. Han berättade den intressanta historien om sitt företag, allt från idé till handling. Det är otroligt stimulerande att träffa folk som brinner för det dom tror på och det gör Hans.

Mindmoves gör mode som de själva tycker är spännande, tankeväckande och annorlunda. De gör mode för människor som vill säga något om vilka de är, vad de står för, känner och tycker. Kläderna ska vara ett utryck för individens personlighet. Mindmoves söker tankar och idéer från alla tider och kulturer när de designar sina kläder och samarbetar därför med unga, kreativa designers. Kläderna som finns till försäljning nu har hämtat sin inspiration från Japan men inspiration från andra länder kommer i framtida kollektioner.

Mindmoves tar största möjliga hänsyn till miljön och till de arbetsförhållanden som råder hos leverantörerna. De satsar på hög kvalitet på materialet i tillverkningen. Hög kvalitet är också bra för miljön då plaggen håller längre och man minskar på slit-och-släng-beteendet.

Till en början har Mindmoves satsat på bland annat strumpor, mössor och tröjor/linnen. Fler kläder är under produktion och idéerna är många.

Kläderna har på kort tid gjort succé, bland annat genom Malin Nyléns nätverk B.A.B.Y och deras satsning på Vårruset. Mindmoves kläder kan förutom via webshoppen köpas hos ett antal återförsäljare runt om i landet och de kommer snart att öppna sin egen butik.

Jag har testat strumporna och mössa och vill instämma i hyllarkören. Snygga, sköna och en fantastisk passform.

Visst låter det intressant? Titta in på deras webshop och låt dig inspireras.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.