Stor & stark

Stor & stark

Stor & stark

Sommaren innebär för de flesta av oss en hel del mat och dryck och inte lika mycket träning. Det kan vara okej, och för en del av oss bara bra, under en begränsad tid. Nu är semestern slut och det är dags för mer sunda vanor igen. Komma igång med träningen och äta bättre och nyttigare kost. Visst låter det lätt? Hur svårt kan det vara att röra lite på sig? Men för många är det väldigt svårt. Ta överviktiga till exempel. Man vill komma igång men bävar inför att gå till gymmet. Känner sig osäker både på att visa upp sig, alla kommer ju stirra, och vet inte vad eller hur man ska träna. Och kommer man väl iväg kanske varenda rörelse i kroppen gör ont. Träningsboken Stor & stark  – Träningsguide för motvilliga av Anna Suvanna Davidsson, Elin Junsjö Bjärkstedt och Jenny Brandt Grönberg tar utgångspunkt från denna problematik.

Att känna sig fångad i en kropp man inte hör hemma i.

Att känna sig fångad i en kropp man inte hör hemma i.

Boken Stor & stark utgår från överviktiga Anna som en dag när hon ska knyta sina skor inte längre kommer åt att knyta utan tappar balansen och välter. Hon inser där och då att så här vill hon inte leva sitt liv. Känner sig fångad i en kropp hon inte hör hemma i. Hon vill skutta, klättra och vara smidig. Det är dags för en förändring, dags att komma i form. Anna kontaktar Elin, en tränare hon träffat på tidigare i ett annat sammanhang och frågar om de kan ses och träna ett pass. Elin blir imponerad av hur stark Anna är och föreslår att hon ska börja med styrkelyft. Efter lite funderande tänder Anna på idén och där och då startade Annas resa mot ett sundare liv. Ett liv där Anna tog kommandot över sin egen kropp. Ingen lätt resa, det har gjort ont, men man klarar mer än man tror och belöningen kommer.

Det här är inte en klassisk träningsbok. Det är en kärleksfull och personlig guide som riktar sig till människor som inte känner igen sig i utbudet av vanliga träningsböcker. Anna och Elins förhoppning är att boken ska få dig att känna dig kompetent i din egen träning och att den inspirerar dig till att vilja och våga börja använda kroppen. Bli ditt inre djungeldjur, stor, stark och smidig. Våga misslyckas, learning by doing. Fuck »perfekt«.

Förutom Annas mycket personliga resa innehåller boken förslag på enkla övningar och hur dessa kan sättas ihop till olika träningsprogram.

Förutom Annas mycket personliga resa innehåller boken förslag på enkla övningar och hur dessa kan sättas ihop till olika träningsprogram.

Stor & stark är en mycket lättläst bok som inspirerar och berör. Anna delar med sig av sånt många andra bara vill glömma och förtränga men som i slutänden ändå fick henne att ta steget. Steget till ett friskare och lyckligare liv. Hon hittade sitt varför. Elin kompletterar med sin kunskap och ger oss insikter samt förslag på enkla övningar och hur dessa kan sättas ihop till olika träningsprogram.

Var snäll mot dig själv och kom ihåg att träning funkar bäst om den är lagom hård, lagom kul, sker tillräckligt ofta och pågår över tid!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *