Tulpaner och kryddgrönt

Jag är verkligen inte känd för att ha gröna fingrar. Har varken tid, lust eller intresse heller. Men något färggrannt och grönt vill dock även jag ha som livar upp hemmet. Just nu blommar det rejält på mitt köksbord. Oerhört vackra tulpaner och kryddgrönt har fått ta plats på köksbordet.

Oerhört vackra tulpaner.

Oerhört vackra tulpaner.

Tulpaner och kryddgrönt

Tulpaner och kryddgrönt

Bland det kryddgröna hittar vi två chiliplantor som växer så det knakar och jag har skördat chilis flera gånger. Den ena chiliplantan har jag drivit upp från frö, den andra fick jag på ett trevligt event. I övrigt finns det omplanterad basilika, thaibasilika och rosmarin som jag också fick hem från ett event. Det lönar sig verkligen att plantera om kryddgrönt man köper i små plastkrukor i affären i större krukor. På så sätt kan de växa till sig och hålla länge.

Sist men inte minst förgror jag tomater jag fick vid öppet hus hos Per PR.

Ni ser, jag försöker ta tillvara det jag får. Har jag tur lär jag mig längs vägen och får grönare fingrar på kuppen!

Lärdom sedan jag tidsinställde inlägget: Placera INTE kryddväxterna vid ett fönster på solsidan där solen ligger på hela dagen. De klarar inte direkt sol/värme.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *