Våga testa på något nytt och spännande

Våga testa på något nytt och spännande

Våga testa på något nytt och spännande

Denna sommar har varit helt magisk. Jag har verkligen fått mig att bara vara och njuta av livet. Men efter en välbehövlig vila behöver man ta tag i saker igen. Ladda upp med ny energi och blicka framåt. Tillbaka till vardagspussel och rutiner. Som jag skrev tidigare är hösten för många lika med omstart eller nystart. Att hitta tillbaka till gamla rutiner eller kanske våga testa på något nytt och spännande.

Att våga testa nytt är inte helt okomplicerat. Många känner en rädsla för att ta klivet ut ur sin kanske trista, men bekväma trygghetsbubbla. Att möta sin rädsla och lära sig att kontrollera den är svårt, men belöningen är stor. Du blir modigare, du lär dig mer om dig själv, du får bättre självförtroende och du kan, precis som jag försöker göra nu, inspirera andra människor.

Jag har under sommaren/sensommaren vågat tänka utanför boxen och dels testat för mig nya träningsformer, dels utövat denna träning helt ensam tillsammans med folk jag inte känner. De flesta pass har varit fantastiska på olika sätt och jag har verkligen vuxit som människa.

Gissa vem som faktiskt stod själv, även om det bara var under en millisekund?!

Gissa vem som faktiskt stod själv, även om det bara var under en millisekund?!

Det började i början på juni att jag anmälde mig till ett event anordnat av The Healthy Box. Tillsammans med 30 andra tjejer fick jag i ett konferensrum (!) på Clarion Hotel lära mig att stå på händerna av Elin ”BreakitMakeit”. Det här eventet kostade ca 400 kr men det ingick både en hälsobox och galet fina träningskläder.

Yogapass med Amanda "Fixaformen" Ekberg

Yogapass med Amanda ”Fixaformen” Ekberg

Barebells har tillsammans med Crossfit Solid ordnat något de kallar Rooftop workout. Uppe på Hötorgsterassen har de under sommaren erbjudit möjligheten att gratis testa på olika träningsformer. Jag testade ett yogapass där Amanda ”Fixaformen” Ekberg var instruktör. Det var väldigt nära att passet fick ställas in då regnet öste ner, men vi hade tur. Molnen blåste bort och ett något förkortat pass kunde hållas. Ett lugnt och skönt yogapass som passade både nybörjare och mer erfarna yogis. Efter passet fick alla en påse med några produkter från Barebells med sig hem.

Yin Yoga i Gallerian med Isabel Lestapier Isoz

Yin Yoga i Gallerian med Isabel Lestapier Isoz

Under augusti bjuder FitnessCollection, Nordic Tech House, Campadre och Gigstr in till gratis morgonträning med frukost i Gallerian. Shoppingcentret Gallerian alltså! Jag har testat två pass. Det första ett Yin Yoga pass tillsammans med instruktören Isabel Lestapier Isoz. Tillsammans guidades vi genom både rörelser och andning. Det var positioner stående och liggandes. Det här var ett pass som tyvärr inte föll mig i smaken. Dels hörde jag inte vad instruktören sa då ljudnivån med städmaskiner etc i köpcentret var på tok för högt för hennes lugna röst, dels gillade jag inte positionerna som jag tyckte inte gav mig något. Jaja, man kan inte gilla allt! Frukosten var i alla fall supergod.

Kampsportfys med Synøve Asplund från Kampsportstadion

Kampsportfys med Synøve Asplund från Kampsportstadion

Det andra passet var kampsportfys med Synøve Asplund från Kampsportstadion. Ett pass med olika träningsövningar där vi arbetade med vår egen kroppsvikt både enskilt och i par. Helt vanliga träningsövningar som benböj, armhävningar och utfall blandades med lekfulla inslag. Helt galet roligt, och jobbigt! Typ slut efter uppvärmningen men det var så kul att jag knappt märkte av det. Här fick jag verkligen testa på att träna fysiskt med en person jag inte känner. Det var slag och mycket röra vid varandra. Kul och utmanande!

Öppningsceremoni för Shala Luna med ägaren av Altromondo Yoga Jennie Liljefors

Öppningsceremoni för Shala Luna med ägaren av Altromondo Yoga Jennie Liljefors

Frukost från bästa Yoga Breakfast Club

Frukost från bästa Yoga Breakfast Club

En riktigt god och hälsosam vegansk frukost.

En riktigt god och hälsosam vegansk frukost.

I början på juni testade jag på meditation tillsammans med Food Pharmacy och Filippa K på Altromondo Yoga. Jag fick mersmak av denna studio och när den nya salen Shala Luna invigdes i mitten på augusti såg jag till att boka plats. Det var en gratis öppningsceremoni där ägaren Jennie Liljefors med sin fantastiska stämma höll ett jättehärligt yogapass som i vissa positioner var utmanande för en amatör som jag. Jag har verkligen lärt mig uppskatta yoga, i alla fall den mer fysiska yogaformen. Efter passet bjöd underbara Yoga Breakfast Club på en helt fantastisk vegansk to go-frukost med så mycket gott!

Vila eller nåt!

Vila eller nåt!

Sist men inte minst The Healthy Box-eventet med Pischa. Återigen 30 tjejer, denna gång i Pischas ganska lilla träningscenter. Helt fantastiskt event med mycket skratt, svett och tårar! Priset var 599 kr men återigen ingick en hälsobox och träningskläder.

Med detta vill jag uppmuntra dig att våga testa nytt. Du har mycket att vinna, men inget att förlora!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.