Strumpa för skidåkning

För att få ut maximalt av sin träning, oavsett vad det är för träning, tycker jag det är viktigt att ha rätt och bra utrustning. Väl utprövade löparskor för löparen, bra och anpassade skor för innebandyspelaren, bra simglasögon för simmaren, etc. Även om man inte tränar på särskilt hög nivå tycker jag detta är viktigt, inte minst för att undvika skador.

Strumpa för skidåkning.

Strumpa för skidåkning.

Jag och familjen har investerat i bra skidutrustning, både för slalomåkning och längdskidåkning. Även om vi bara åker 1-2 veckor per år tycker vi det är väl investerade pengar. Denna utrustning kom väl till pass under vår julvecka i fjällen. I år testade jag en strumpa för skidåkning från Sportsmart.se som jag använde för både slalom och längd. Jag har tidigare testat kompressionskläder från Sportsmart.se och har bara haft bra att säga både om kläderna och företaget i sig.

Kompressionssstrumpor från Gococo som värmer bra och ger bra tryck över fot och vad.

Kompressionssstrumpor från Gococo som värmer bra och ger perfekt tryck över fot och vad.

Strumpan jag testade är en kompressionsstrumpa anpassad just för skidåkning och kalla dagar. Den kommer från den svenska tillverkaren Gococo och heter Gococo Skiing. Den är tillverkad av merinoull. Jag fryser lätt om fötterna när jag åker skidor men dessa fungerade riktigt bra och höll mig varm hela dagen både i backen och spåren! Man svettas en del när man åker skidor men dessa transporterade effektivt bort fukten och luktade fräscht trots att de användes sex dagar i rad. De är förstärkta över fot och skenben och avlastar tryck, blodgenomströmningen ökar och återhämtningen blir snabbare – precis som för kompressionskläderna från Rehband. Jag är mycket nöjd och rekommederar dessa varmt. Fungerar troligen lika bra för löpturen nu under den kalla årstiden som de gör för skidåkning.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *