Supergoda brödet i repris
Kvällens middag blev en enkel chili con carne. Mest en ursäkt för att få baka och äta det supergoda naan-brödet vi aldrig tröttnar på. Inget fel på chilin, tvärtom. Den var mycket god, men brödet är verkligen outstanding! Tänk dig ett varmt, nybakat mjukt och lagom frasigt bröd med smör och ost – mmmm! Passar till grytor, soppor, sallader, ja till alla rätter där ett bröd är det perfekta tillbehöret. Testa själva!
I övrigt hade vi grönsaker och gräddfil till chilin förutom bröd, smör och ost.
Naan-bröd, 8-10 bröd
7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.
Chili con carne, 4 port
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 paprika i valfri färg
salt, peppar, paprikapulver, chili
Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs detta. Smula ner köttfärsen och bryn den. Krydda efter egen smak med salt, peppar, paprikapulver och chili. Häll ned krossade tomater och vita bönor i tomatsås. Låt puttra 20 min, gärna längre.
Senaste kommentarer