Korintkaka till jul
Ett måste för mig och numera hela tjocka släkten är korintkaka till jul. Den är efterfrågad och eftertraktad av alla. Hela släktens favoritkaka helt enkelt. Läckra, spröda och oerhört goda mördegskakor som liksom smälter i munnen samtidigt som korinterna ger en härlig seg , smakrik kontrast. Jag förvarar dom alltid i frysen och serverar dom kalla. Då bli de extra goda och krispiga.
Korintkakan får ni inte missa att baka helt enkelt om ni vill göra succé på glöggmingelet, adventsfikat eller dessertbordet på självaste julafton.
Korintkakor
200 gram smör
150 gram råsocker
100 gram korinter
250 gram vetemjöl
3 tsk bakpulver
Blanda smör och socker väl. Rör sedan ned korinterna. Rör ned bakpulver och mjöl, knåda ihop till en deg. Dela degen i två delar. Rulla vardera degbit till cirka 5 cm tjocka rullar. Skär dem i skivor. Placera kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till varje kaka med en gaffel för att få fint mönster. Grädda dem på 200 grader i mitten av ugnen i cirka 8 minuter, eller tills kakorna fått färg.
Senaste kommentarer