Matkomfort Premium

Leverans av Matkomfort Premium.

Leverans av Matkomfort Premium.

Att köpa färdiga matkassar blir allt mer populärt. Idag finns det mängder av aktörer på marknaden. Jag har prövat allt från Middagsfrid, Linas Matkasse till Mathem. Har inte riktigt känt mig bekväm med någon. Dels gillar jag att handla, dels är det ändå många moment med hackande, fixande och trixande. Visst är det skönt att slippa planera och få allt hemlevererat, men jag gillar ju att handla och kompletteringshandla måste man ju ändå. Nu ska jag testa Matkomfort där antalet moment man själv måste utföra har minimerats så mycket som möjligt. Matkomforts kockar förbereder alla såser, grytbaser och smaksättare så att vi konsumenter vinner både i tid och smak. De har matkassar som passar allt från singelhushåll till barnfamiljer. Vi ska testa kassen Matkomfort Premium.

Ordning och reda i lådan som kommer.

Ordning och reda i lådan som kommer.

Premium är fyra kompletta måltider med färska, svenska huvudråvaror. Det enda man behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i. Jag har beställt Premium med 5 portioner då vi vill ha utrymme för matlådor. Ser verkligen fram emot veckans måltider som låter riktigt fräscha och goda.

Allt som behövs för fyra dagars middagar och eventuellt en eller ett par luncher.

Allt som behövs för fyra dagars middagar och eventuellt en eller ett par luncher.

Måndag: Ugnskokt lax med sauce verte, kokt potatis och sockerärtor
Tisdag: Nötfärspanna med citron, salvia och fänkål, serveras med rostade morötter och gremolata
Onsdag: Wok med paprika och purjolök, Bjärekyckling och jasminris
Torsdag: Vegetarisk lasagne med färska tomater

Sorterat efter rätt och dag.

Sorterat efter rätt och dag.

Kassen levererades redan idag på  på söndagen vilket jag verkligen uppskattar. Då kan man köra igång redan på måndagen med första rätten. De flesta matkassar jag har testat kommer på måndag kväll och man ”missar” därmed en av veckans måltider. Maten kommer fint förpackad i en låda och kompletterat med papperskasse. Ordning och reda. Recept och instruktioner som medföljer är tydliga och lätta att följa (Ta fram, Förbered, Tips/info från kocken, Barntips och Tillagning). Antalet moment verkar på pappret inte vara många.

Portionsförpackat och noga uträknat för att minska matsvinn.

Portionsförpackat och noga uträknat för att minska matsvinn.

Matkomfort satsar mycket på att minska matsvinnet. Torrvaror, huvudråvaror och såser är portionsförpackat och anpassat efter hur många portioner som ingår i påsen man beställt. Ibland får man med grönsaker med avvikande form. De är inte av sämre kvalitet men med ekologiska grönsaker vet man aldrig. Det här är något jag verkligen uppskattar då jag själv brinner mycket för just att ta vara på mat och jordens resurser. Allt det jag fick med idag ser ut att ha helt ”normala” former och är riktigt fräscha och fina.

Ska lägga till att den kasse jag har valt med 5 portioner kostar 1510 kr. Det här ska bli riktigt intressant. Kan det här var något för mig och min familj?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *