Kyckling på grillen

Som så många andra grillade vi självklart på Valborg. Grilldoften hängde tung över villaområdet (var det likadant hemma hos dig?) blandat med Valborgsmässoeldarna som började tändas i närområdet.

Beer can chicken in the making.

Beer can chicken in the making.

Färsk hel kyckling från Kronfågel. Ta fågelvägen!

Färsk hel kyckling från Kronfågel. Ta fågelvägen!

Smakrik och god hel kyckling.

Smakrik och god hel kyckling.

Självklart blev det kyckling som lades på grillen hemma hos mig. Hälsosamt och nyttigt, riktigt gott och kul att grilla. Vi körde förra årets grill-snackis Beer Can Chicken. Kycklingen blev otroligt smakrik och saftig av ölen i  ölburken som stoppades upp i rumpan. Kycklingen fick annars bara en rubb av salt, peppar och paprikapulver.

Till detta serverade vi en fräsch sallad bestående av isberg, gurka, körsbärstomat, rädisor och broccoli.

Grillat naan-bröd - to die for!

Grillat naan-bröd – to die for!

Men så till det bästa av allt – brödet.  Till kycklingen och salladen hade vi nybakat bröd med smör och smakrik ost på. MUUUUMS! Vi gjorde Naan-bröd som vi gräddade på vår pizzasten ute på gasolgrillen. To-die-for!!! Det bara måste ni testa.

Naan-bröd, 8-10 bröd

7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung

Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. JUNITJEJ skriver:

    Så gott med grillat!

  2. Härliga tips och roligt att du också testade Beer Can Chicken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *