Kyckling på grillen
Som så många andra grillade vi självklart på Valborg. Grilldoften hängde tung över villaområdet (var det likadant hemma hos dig?) blandat med Valborgsmässoeldarna som började tändas i närområdet.
Självklart blev det kyckling som lades på grillen hemma hos mig. Hälsosamt och nyttigt, riktigt gott och kul att grilla. Vi körde förra årets grill-snackis Beer Can Chicken. Kycklingen blev otroligt smakrik och saftig av ölen i ölburken som stoppades upp i rumpan. Kycklingen fick annars bara en rubb av salt, peppar och paprikapulver.
Till detta serverade vi en fräsch sallad bestående av isberg, gurka, körsbärstomat, rädisor och broccoli.
Men så till det bästa av allt – brödet. Till kycklingen och salladen hade vi nybakat bröd med smör och smakrik ost på. MUUUUMS! Vi gjorde Naan-bröd som vi gräddade på vår pizzasten ute på gasolgrillen. To-die-for!!! Det bara måste ni testa.
Naan-bröd, 8-10 bröd
7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.
Så gott med grillat!
Härliga tips och roligt att du också testade Beer Can Chicken!