Lunch med guldkant

Är det något jag prioriterar så är det mat av hög kvalitet. Det är jag villig att betala extra för. Det är helt enkelt så att kvalitet kostar – man får vad man betalar för.

”Vanlig korv” köper jag normalt sett inte. De sk barn-korvarna innehåller ofta inte mer än runt 30% kött. Varför ger man sina barn sådant skräp och vad är det man betalar för egentligen?! Jag köper bara korv med en kötthalt på minst 80%.

Till lunch idag blev det just korv men jag satte guldkant på korvlunchen genom att köpa riktig finkorv från Taylor & Jones. Dessa korvar har 90% kötthalt och är gjort på kvalitetskött. All korv är färsk och handgjord. Det finns 40 olika korvsorter att välja på. Idag åt vi Honey roast pork (svenskt fläskkött och honung) och Beef med krossad vitlök (nötkött och vitlök). Båda var RIKTIGT goda och framför allt köttiga och mättande. Porken var mild – mycket barnvänlig, och Beefen hade lite mer sting och drag i sig.

Korv, potatis, korvbröd, grönsaker, senap, ketchup och rostad lök satte verkligen guldkant på en trevlig lördagslunch!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.