Från färsk till vanlig

Har ni märkt att färskpotatisen har bytts ut mot ”vanlig” potatis i affärerna? I alla fall där jag brukar handla. Sommaren är alltså slut… Men det är inte bara negativt. Nu kan man göra goda gratänger, mos och annat skoj utan att behöva köpa specialpotatis på påse.

För att fira slog jag till och gjorde raggmunkar med fläsk till middag. Det var nästan för länge sedan vi åt det. Det är så grymt gott! Raggmunkar, fläsk, rivna morötter och hemgjord lingonsylt. Klassisk husmanskost som går hem i alla åldrar.

Raggmunk med fläsk, 4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis (finriven)
smör

Till servering:
rimmat sidfläsk
lingonsylt
grönsaker

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den fint direkt ner i äggsmeten. Smält smör i en stekpanna. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *