Temavecka?!

Kyckling är grymt gott. Därför blir det kyckling till middag även ikväll. I måndags var vi på födelsedagskalas + middag hos en av barnens sysslingar och då serverades Flygande Jakob som ju också innehåller kyckling. Temavecka kyckling alltså!

Allvarligt talat hade vi bestämt redan i början på veckan att vi skulle äta grillad kyckling ikväll. Jag hade glömt av att jag skulle på kycklingevent samt att vi inte visste vad vi skulle bli bjudna på i måndags. Men inte mig emot! Jag äter gärna kyckling veckans alla dagar. Kyckling går ju att varierar på så många olika sätt. Det finns en hel uppsjö tillagningssätt och olika kycklingdelar samt mängder med goda tillbehör man kan variera med. Det måste vara omöjligt att tröttna alltså.

Grillad kyckling var bestämt men vad skulle jag ha till. Efter en snabb koll under kategorin kyckling på bloggen fastnade jag för kyckling med dressad pasta. En rätt som även passar perfekt som bjudmat.

Maten var verkligen gudomlig! Riktigt gott!!! Kan varmt rekommenderas!!! Det roliga var att det inte bara var jag och Mattias som tyckte det smakade underbart. Barnen ratade denna mat helt och hållet förra gången vi åt den (kanske ett år sen) men nu fullkomligt slukade de maten. Kul!!

Kyckling med dressad pasta, 4-6 port

En grillad kyckling
Nykokta pasta

Blanda ihop pasta och kyckling.

Dressing:
4 msk olivolja
1.5 msk balsamvinäger av god kvalitet
1.5 msk vatten
3-4 vitlöksklyftor
0.5 tsk salt
1 msk senap
Peppar

Dressingen blandas ihop och hälls över pasta- och kycklingblandningen.

Stek och skiva bacon. Toppa pastablandningen med detta. Skiva även parmesan och lägg på pastan. Servera en god grönsallad till.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.