Inspiration till motion

20130807-120850.jpg

De flesta av oss känner säkert till eller har i alla fall sett skyltarna märkta med Hälsans Stig. Det är Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund som tillsammans med landets kommuner har anlagt över 100 promenad- och motionsslingor runt om i landet, alla placerade vid attraktiva promenadstråk. Tanken är att inspirera till motion för folkhälsans skull.

20130807-120906.jpg

Min arbetsplats ligger oerhört vackert på Kungsholmen precis vid Rålambshovsparken och med vattnet som närmaste granne. Vid några tillfällen har vi på lunchen tagit korta promenader i omgivningarna och det är så fantastiskt fint här runt om kring (men nej, jag skulle aldrig byta min villa i vår trygga, fina förort mot en lägenhet i stan, oavsett hur vackert det än är).

20130807-121107.jpg

De vägar vi brukar gå är en del av Hälsans Stig Kungsholmen. Totalt en slinga på 9 km. Man kan börja var man vill och själv räkna ihop hur många kilometer man har avverkat med de skyltar som finns uppsatta efter varje kilometer. Själv har jag ännu inte tagit mig runt hela slingan, men det skulle vara perfekt sträcka för en joggingrunda eller längre promenad någon dag.

20130807-121131.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Linda w L2K skriver:

    Hos oss är slingan på 4km. tyvärr mest genom ett bostadsområde… Saknar den i Vårberg som gick vid vattnet… Men jag gillar att dessa slingor finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *