Toast med hamburgerkött- och pepparrotsröra

Ni vi har gäster brukar vi variera mellan att servera 3-rätters middag eller gå på varianten att börja med tilltugg (chips och nötter eller varianten med oliver och charkuterier) och bara ha två rätter.

Toast med hamburgerkött- och pepparrotsröra.

Toast med hamburgerkött- och pepparrotsröra.

Att komma på vad man ska laga för mat är inte alltid så lätt. Man vill försöka variera sig och inte ständigt bjuda på samma mat. Är någon i bekantskapskretsen dessutom allergisk kan man inte servera vad som helst heller.

I går gjorde jag en fantastiskt god toast som verkligen gick hem hos både barn och vuxna. Barnen fick dock röra utan pepparrot. Mycket gott, smakrikt och fräsch! Perfekt när man har gäster som är fisk- och skaldjursallergiker.

God toast på vackra tallrikar!

God toast på vackra tallrikar

Toast med hamburgerkött- och pepparrotsröra, 6 pers

6 skivor toastbröd

100 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
200 g hamburgerkött
2 msk riven pepparrot
salt, peppar

Strimla hamburgerköttet och rör ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pepparrot. Rosta brödskivorna och låt de svalna. Lägg på röra på brödbitarna, servera och njut.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *