Äntligen har de förstått

Vårnyheter från Estrella

Vårnyheter från Estrella

Det har länge pågått en debatt kring att de stora livsmedelskedjorna måste börja ta sitt ansvar fullt ut när det gäller folkhälsofrågorna. Är det acceptabelt att ICA, COOP och Axfood tar in gigantiska 500 grams chipspåsar i sitt sortiment? Större och större påsar kan komma att få konsekvenser som ökad fetma bland såväl barn som vuxna. Priset på chips och tilltugg är dessutom ganska lågt och finns ofta till superlåga lockpriser. Tänk om butikerna istället tog hem mindre storlekar, typ 40–100 gram. Standardstorlek idag verkar vara 300 gram. När jag var liten har jag för mig att påsarna bara var på 200 gram.

Ny variant i Estrellas impulsserie - Trianglar

Ny variant i Estrellas impulsserie – Trianglar

Folk vill unna sig chips och tilltugg ibland, men kanske begränsa intaget och även kunna variera sig! Det verkar som tillverkarna har tagit till sig detta. Estrella lanserar nu en sk ”impulsserie” som erbjuder konsumenterna snacks i mindre påsar, 90 g, till ett lägre pris. Estrellas impulsserie består av Dillskruvar, Jordnötsbollar Chili, Sourcream & Onionringar samt nyheten Trianglar med smak av Sourcream & Onion.

Relansering av den tillfälliga smaken Ranch & Sourcream.

Relansering av den tillfälliga smaken Ranch & Sourcream.

Estrella relanserar samtidigt en chipspåse, 300 gram, med ny smak, Ranch & Sourcream. Det är finräfflade potatischips med smak av vitlök, ost, lök- och sourcream. Ranch & Sourcream lanserades som en tillfällig smak inför hockey VM 2014 och blev en storsäljare. Därför väljer Estrella att lansera chipsen på nytt och lägga till produkten i sitt ordinarie sortiment.

Chipsnyheter måste självklart omedelbart testas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.