Ugnspannkaka med rivna morötter och äpple

Igår torsdag var en riktig toppendag! Barnens förskola var stängd så jag tog barnen och åkte iväg till Junibacken. Gustaf var helt lyrisk över att få åka buss och pendeltåg och båda barnen älskade leken och teatern på Junibacken. Gustaf var dock jätterädd när vi åkte sagotåget och jag kan förstå det. De flesta scener är ganska mörka och obehagliga om man inte kan skilja på verklighet och fantasi.

Gustaf och Filippa i Elsa Beskows sagovärld

Gustaf och Filippa i Elsa Beskows sagovärld

Vi hade med oss bullar och dricka som vi fikade på Junibacken. Lunch intogs på Max till barnens (och min) stora glädje!

Fikapaus

Fikapaus

På kvällen gick jag och Mattias på bio och såg The Wrestler – i mitt tycke en riktig kanonfilm, även om jag var tvungen att titta bort flera gånger då vissa scener var riktigt obehagliga. Mormor passade barnen under tiden. Innan vi åkte iväg utfodrade vi oss, mormor och barnen med ugnspannkaka med stekt fläsk och lingonsylt till. Då Gustaf inte äter rivna morötter gjorde jag en fuling och blandade i morötter och äpple i smeten, och det gick ner! Jag tycker pannkakan blev extra fluffig, matig och god. Ska jag absolut göra igen!

Ugnspannaka med fläsk

Ugnspannaka med fläsk

Ugnspannkaka med rivna morötter och äpple, 4 port

3 ägg
8 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
4 dl siktad dinkelmjöl
2 finrivna morötter
1 finrivet äpple

Smörj en långpanna. Häll ned äggen i en bunke och vispa dessa tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, de rivna morötterna och det rivna äpplet. Häll ned i långpannan och grädda på 225 grader i ca 20-30 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. april 14, 2009

    […] Ugnspannkaka med rivna morötter och äpple | Leva sunt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.