Ugnspannkaka med rivna morötter och äpple
Igår torsdag var en riktig toppendag! Barnens förskola var stängd så jag tog barnen och åkte iväg till Junibacken. Gustaf var helt lyrisk över att få åka buss och pendeltåg och båda barnen älskade leken och teatern på Junibacken. Gustaf var dock jätterädd när vi åkte sagotåget och jag kan förstå det. De flesta scener är ganska mörka och obehagliga om man inte kan skilja på verklighet och fantasi.
Vi hade med oss bullar och dricka som vi fikade på Junibacken. Lunch intogs på Max till barnens (och min) stora glädje!
På kvällen gick jag och Mattias på bio och såg The Wrestler – i mitt tycke en riktig kanonfilm, även om jag var tvungen att titta bort flera gånger då vissa scener var riktigt obehagliga. Mormor passade barnen under tiden. Innan vi åkte iväg utfodrade vi oss, mormor och barnen med ugnspannkaka med stekt fläsk och lingonsylt till. Då Gustaf inte äter rivna morötter gjorde jag en fuling och blandade i morötter och äpple i smeten, och det gick ner! Jag tycker pannkakan blev extra fluffig, matig och god. Ska jag absolut göra igen!
Ugnspannkaka med rivna morötter och äpple, 4 port
3 ägg
8 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
4 dl siktad dinkelmjöl
2 finrivna morötter
1 finrivet äpple
Smörj en långpanna. Häll ned äggen i en bunke och vispa dessa tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, de rivna morötterna och det rivna äpplet. Häll ned i långpannan och grädda på 225 grader i ca 20-30 min.
1 svar
[…] Ugnspannkaka med rivna morötter och äpple | Leva sunt […]