Utekväll med goda vänner

Som jag skrev igår var gårdagens plan från början att ta barnen på Globen och kolla på Disney on Ice. Planen ändrades dock då vi fick frågan om att gå ut och äta och umgås med ett par mycket goda vänner. Då barnen gärna ville gå löste vi det hela med att barnvakten, dvs barnens mormor, tog barnen till Globen. En rapport kommer senare i bloggen!

Själva styrde vi kosan mot Gamla Stan och restaurang Vapiano. Varken jag eller Mattias hade varit där förut. Deras koncept är en självservice där kunden får ett betalkort som man använder när man beställer sin mat och dryck. De har olika tillagningsstationer för pasta, pizza, sallader, antipasti, efterrätter och dryck. Man bestämmer dig för de rätter man vill ha, går till den aktuella stationen och får sedan sin valda maträtt tillagad framför sina ögon. De drar betalkortet och sedan när man ätit klart går man till kassan och betalar det belopp som ackumulerats på kortet. Smidigt och smart!

Det var väldigt fullt på restaurangen igår och ljudvolymen var inte den trevligaste. Men i övrigt var stället riktigt mysigt. Framme på borden stod inte bara salt och peppar utan även olivolja, balsamvinäger och färska kryddor. Det var väldigt blandade gäster, från småbarnsfamiljer till pensionärer och allt där emellan.

Vi drack goda drinkar och gott vin. Till mat valde vi att äta en förrätt och huvudrätt. Jag och Mattias delade på en Bruschetta och en Carpaccio. Bruschettan var helt okej, men carpaccion var fantastisk! Tunna härliga, skivor oxfilé toppat med parmesan, champinjoner, rucola och dressing.

Oxfilépasta a la Vapiano

Till huvudrätt valde jag en pasta. Valet föll på en oxfilépasta med svamp, morötter, zucchini, salladslök, lök, vitt vin, rucola. Självklart toppad med parmesan. God och smakrik!

Välkommen till Tweed

Mätta och nöjda men fortfarande lite törstiga styrde vi kosan till den lite undangömda men otroligt populära baren Tweed. Inget ungdomsställe direkt, utan en mysig och lugn bar för den mer mogna publiken. Stort dryckes-, och mat-, utbud, fantastiskt kunnande och bra service. Vi drack goda drinkar, samtalade om allt mellan himmel och jord, och hade en riktigt trevlig kväll! Skönt att träffa vänner utan att ha barnen med sig för en gångs skull!

En av kvällens goda drinkar

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.