Mitas Mat

Mitas Mat

Mitas Mat

Jag blir mer och mer medveten om vad jag lagar för mat och lägger på tallriken. Just nu ligger fokus på att laga och servera mer vegetariskt. När jag äter kött väljer jag det med omsorg. Kolhydrater är för mig en självklarhet. Det är ju kroppen och hjärnans bränsle. Jag försöker välja bra kolhydrater som fullkornsvarianter av bröd, pasta och flingor och fiberrik mat som grönsaker, frukt och baljväxter. Ibland behöver man snabba, enkla lunch- eller middagslösningar. Det är lätt hänt att man slinker in på McDonalds eller liknande hur höga ambitioner man än har. Nu lanseras Mitas Mat som ska hjälpa oss att snabbt och enkelt laga måltider som är hälsosamma, medvetna och klimatsmarta.

 

Singelpackad färdiglagad mat.

Singelpackad färdiglagad mat.

Maten är tillagad sous-vide vilket behåller näringsvärden och smak.

Maten är tillagad sous-vide vilket behåller näringsvärden och smak.

Mitas Mat är ett matkoncept som är singelpackad för att minska matsvinn och spara på naturresurser. Maten är tillagad med sous vide-metod vilket gör den mer nyttig, hållbar och med smakerna i behåll. Maten innehåller inga onödiga tillsatser, är tillagad på bra råvaror samt på svenskt kött och fågel. Man sätter själv ihop sin måltid genom att välja bland olika alternativ av proteiner, kolhydrater, grönsaker och såser. Man väljer själv precis vad och hur mycket man vill äta. Vi har ju alla olika behov. 5 minuter i vattenbad eller 2 minuter i mikron och maten är klar!

Vaccum-packad mat vilket ger längre hållbarhet och tar liten plats i kylen.

Vaccum-packad mat vilket ger längre hållbarhet och tar liten plats i kylen.

Några av baserna man kan välja mellan och fritt komponera ihop är Ugnsbakad lax, Pulled chicken, Halloumi, Quinoamix, Pepparrotsbulgurotti, Smakrika rotfruktsnudlar, Krämig rödbetstagliatellse, Mango- och kokossås, Tomatsalsa med sting. Grönsaker, såser och kolhydrater väger 100 g per förpackning. Proteiner väger 130g per förpackning. Några exempel på hur man kan kombinera maten är Heta köttbullar med pepparrotsbulgorotti och krämig rödbetstagliatelle, Pulled chicken, ugnsbakad sötpotatis med chili och sesam och ingefärasås samt Medelhavsmarinerad halloumi och nakenhavre med grillade grönsaker.

Man kan själv komponera ihop sina måltider efter smak och tycke.

Man kan själv komponera ihop sina måltider efter smak och tycke.

Välj bland proteiner, kolhydrater, grönsaker och sås.

Välj bland proteiner, kolhydrater, grönsaker och sås.

Visst låter det intressant! Mitas Mat finns idag vid färdigrätterna i några utvalda butiker i Stockholms innerstad men självklart är planen att finnas på fler butiker och restauranger. Det finns även en webshop där man kan beställa hem maten.

*Inlägget baseras på produktprover, obetalt samarbete*

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *