Världens bästa mat

Sveriges mästerkock 2014 - Amir och hans nya kokbok

Jag ser inte mycket på tv. Max någon timme per dag och då blir det oftast någon tv-serie eller till helgen en bra film. Dokusåpor eller realityshows ser jag aldrig på längre.

Sveriges Mästerkock som gick på tv4 halkade jag in på av en slump i mitten på den här säsongen och jag blev fast. Intressanta människor, roliga och spännande tävlingar och utmaningar, fantastiska maträtter och recept. Allt väldigt snyggt paketerat!

Mat från USA

I år var det för första gången en man som vann. Som slutgiltig segrare stod tillslut Amir Kheirmand, en egenföretagare inom kommunikationsbranschen. Han beskriver sig själv som en matentusiast som gärna lagar mat från hela världen.

Paella

Förutom en rejäl slant fick segraren möjligheten att ge ut en kokbok hos Bonnier Fakta. Det ledde till kokboken ”Världens bästa mat”. Där får vi följa Amir Kheirmand på en matresa jorden runt. Vi får ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Vi bjuds på rätter och recept från bland annat Spanien, Thailand och USA. Dessutom finns det ett avsnitt med Amirs bästa såser och tillbehör samt hans mammas persiska kycklinglår. Boken avslutas med den trerättersmeny som tog Amir till seger.

Asiatiska tacos

Matlagningsintresserad som jag är skaffade jag mig givetvis ett eget exemplar. En helt fantastisk kokbok. Vilka underbara bilder och spännande recept. Jag blir verkligen inspirerad och har hittat flera rätter jag kommer laga till inom kort. Det riktigt vattnas i gomen när jag ser alla läckra bilder. Vad sägs om en rykande het och smakrik paella, en het papayasallad, asiatiska tacos, cheesesteak sandwich och självklart vinnarefterrätten tarte tatin! Och det är bara ett urval av guldkornen! Den här boken är en riktig njutning för alla sinnen.

Papayasallad

Tarte tatin - Amirs vinnardessert

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *