Vi laddar upp

Jag skrev häromdagen hur viktigt jag tycker att det är att man försöker satsa lite extra på sig själv och/eller partner och barn. Inte bara på sin semester och sommaren utan året om. Framför allt när hösten, mörkret och tröttheten sveper in runt omkring oss. Ta ett avbrott, kortare eller längre, från vardagen helt enkelt!

Jag och min familj ser verkligen fram emot att det ska bli oktober/november och höstlov. Då kommer vi ta ett skönt längre avbrott från vardagen. Vi har nämligen bokat en resa till Thailand!!! Återigen styr vi kosan mot Koh Chang och avslutar i Bangkok. Senast vi var där var november 2011. Förra året var vi i Egypten i november. Som vanligt när vi åker till Thailand flyger vi reguljärt och ordnar allt boende själva. Vi kommer delvis att välja samma hotell som sist då vi var mycket nöjda (Coconut Beach och Coconut Beach Resort samt White Sand Beach och Koh Chang Kacha Resort & Spa). I år kommer vi också bo på Kai Bae Beach och hotellet The Chill. Förutom att The Chill är ett av de lyxigaste hotellen på ön har vi dessutom valt ett av deras lyxigaste rum , The Splash Pool Access Room, med direkt access till poolen.

Vi kommer bo tre nätter i Bangkok. Eventuellt blir det som vanligt ett besök på akvariet Siam Ocean World. I år tänkte vi även göra ett besök på Safari World som är Bangkoks största zoo och verkar vara något utöver det vanliga (den består av två delar, en safaridel där man kör runt med bil och den andra är ett vanligt zoo med massor av djur och olika shower). Självklart blir det även shopping!!

I Bangkok har jag fått kontakt med företaget Transferbkk, en transferservice med bilbarnstol och svensktalande chaufför. De erbjuder dels transfer till och från flygplatsen och hotellet i Bangkok, dels privatchaufförer som kör en vart man vill och när man vill. Det är perfekt för oss som bara ska vistas några dagar i Bangkok, men vill hinna med så mycket som möjligt. Vi planerar att utnyttja transfern till flygplatsen samt privatkörning till Safari World och vid shoppingen för att slippa bära på alla shoppingpåsar. Hinner vi tänkte vi även ta en rundtur i stan. Mycket smidigt (inte minst att de talar svenska), inte alls dyrt och känns tryggt och säkert!

Vi längtar något enormt och ser verkligen fram emot vår resa! Vi laddar upp med bästa thaimaten – Phad Thai med kyckling. MUMS!!!

20130824-150208.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *