Vilka blir årets Bamse-pedagoger?

Minihopp gillar förskolan

Tänk vad åren går… Mina barn börjar bli stora. Båda har lämnat förskolan bakom sig. Filippa går i trean och Gustaf i förskoleklass. Båda är verkligen duktiga i skolan och trivs mycket bra! Grunden till barnens kunskaper lades redan under tiden på förskolan. Det var inte bara en förvaring av barnen utan de fick verkligen lära sig mycket som har skapat bra grund för de fortsatta studierna. Vår förskola hade mycket bra pedagoger som verkligen var engagerade i barnen.

Nu är det för första gången dags att utse Årets Bamse-pedagoger, en ny utmärkelse som uppmärksammar duktiga och engagerade förskolepedagoger runt om i landet. Priset kan gå till en person eller helt arbetslag. Utmärkelsen består av stipendium på totalt 40 000 kronor. Pengarna ska gå till fortbildning och på så vis komma barnen i förskolan till nytta.

Bakom priset står Bamsetidningen. De flesta som läser Bamse är mellan 4 och 8 år och många går alltså i förskolan. -Pedagogerna har en viktig uppgift i att uppmuntra nyfikenhet och lära barnen hur man ska vara mot varandra, vilket vi också vill göra i Bamsetidningen. Att instifta utmärkelsen Årets Bamse-pedagoger känns därför helt rätt, säger Charlotta Borelius, chefredaktör för Bamsetidningen. Priset fokuserar på ämnen som ofta behandlas i Bamsetidningen som vänskap och kunskap.

Nomineringen är öppen för alla och sker på www.bamse.se fram till den 5 maj. Vinnaren eller vinnarna av utmärkelsen presenteras på Förskolans Dag den 15 maj.

Kanske vill du nominera en av dina barns pedagoger? Gå i så fall in på www.bamse.se och nominera så kanske just den pedagogen vinner!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *