Mästerkatten i stövlar på Musikaliska

Redo för att jamma loss i Mästerkatten i stövlar

I söndags var jag och familjen inbjudna till Mästerkatten i stövlar på Musikaliska i Stockholm. En familjemusikal och världens första jam-a-long-föreställning där publiken får jama med (fyndigt – jama med, alltså jamma, jama=mjau, ja ni hajjar).

Den goda fen - kvällens jam-a-long guide

Föreställningen var inte bara en vanlig familjemusikal utan det var en interaktiv musikalisk upplevelse där en ”jam-a-long-coach” guidade oss när vi skulle ”jama” med och alla barn fick till detta välja ett eget musikinstrument. Man kunde välja mellan tex flöjt, trumpet, marackas, etc. Medverkade gjorde bland annat Göran Gillinger, Johannes Brost, Anton Körberg, Magikern Julien, Beata Harryson, My Holmsten och Sandra Gustafsson.

Tom och hans Mästerkatt i stövlar

Jag och Mattias tyckte föreställningen var ganska bra. Lite seg till en början men den tog sig mer och mer.

Ibland var det väldigt svårt att höra vad skådisarna sa, framför allt i sångerna. Mikrofonljudet var burkigt och därmed svårt att uppfatta till viss del. Möjligheten för barnen att få jamma med var alltför få. Två gånger innan pausen och en gång efter. Det var lite synd. Många barn satt på sina platser ganska uttråkade och började därmed blåsa och slå på sina instrument när man inte ”fick”, till en hel del vuxnas irritation (mig kvittade det, barn är ju barn lliksom). Instrumenten lät ju en hel del kan man lugnt säga. Öronproppar delades ut till oss som ville ha.

Lite cola-paus

Själva handlingen och språket kan ha varit lite för svår för många yngre barn. Gustaf som är 7 år var nog på gränsen till för liten, även om det självklart varierar med mognaden från barn till barn. Gus var totalt uttråkad den mesta av tiden med blev exalterad när han fick blåsa allt han kunde i sin trumpet, och blåste det gjorde han! Filippa var nöjd både med föreställningen och blåsandet i sin flöjt.

Final!

Jag kan verkligen rekommendera att gå iväg hela familjen på teater eller musikal. Se bara till att ni ser något som passar era barns ålder och intresse. Kultur är viktigt och bör uppmuntras.

En ganska lång men trevlig föreställning av Mästerkatten i stövlar

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *