Vilt på en söndag

Veckorna går så snabbt och helgerna likaså. Var det inte fredag alldeles nyss och nu är det redan söndag kväll? Hur gick det ihop???

Självklart avslutades denna vecka med en god middag. Det blev renskavsgryta. Receptet hittade jag på baksidan av renskavsförpackningen. Som jag nästan alltid gör ändrade jag lite i receptet. Jag böt ut kantarellerna mot färska champinjoner, uteslöt enbären och messmöret och böt ut hälften av grädden mot mjölk. Till renskavsgrytan serverade jag ris och grönsaker. Jättegott!

Renskavsgryta, 4 port

2 paket renskav
2 gula lökar
3 dl grädde
0,5 msk viltfond
1 msk messmör
4 krossade enbär
2 kryddpepparkorn
Salt och peppar
0,5 dl lingon
persilja

Hacka löken. Fräs renskav och lök i varm panna med lite fett. Häll på grädde, messmör, soja och fond, enbär och kryddpeppar. Smaka av med salt och peppar. Låt koka 10 minuter. Rör i lingon och garnera med persilja.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *