Vilt på en söndag
Veckorna går så snabbt och helgerna likaså. Var det inte fredag alldeles nyss och nu är det redan söndag kväll? Hur gick det ihop???
Självklart avslutades denna vecka med en god middag. Det blev renskavsgryta. Receptet hittade jag på baksidan av renskavsförpackningen. Som jag nästan alltid gör ändrade jag lite i receptet. Jag böt ut kantarellerna mot färska champinjoner, uteslöt enbären och messmöret och böt ut hälften av grädden mot mjölk. Till renskavsgrytan serverade jag ris och grönsaker. Jättegott!
Renskavsgryta, 4 port
2 paket renskav
2 gula lökar
3 dl grädde
0,5 msk viltfond
1 msk messmör
4 krossade enbär
2 kryddpepparkorn
Salt och peppar
0,5 dl lingon
persilja
Hacka löken. Fräs renskav och lök i varm panna med lite fett. Häll på grädde, messmör, soja och fond, enbär och kryddpeppar. Smaka av med salt och peppar. Låt koka 10 minuter. Rör i lingon och garnera med persilja.
Senaste kommentarer