Vinbärsplockning på tomten

Idag har vi haft en lugn och skön dag tillsammans hela familjen. Tidigt imorse åkte jag iväg till en mataffär med bageridel och köpte färska, nybakade, fluffiga frallor. Dessa avnjöt vi hela familjen i soffan framför filmen The Lone Ranger. Filmen var nästan två och en halv timme så det blev verkligen en långfrukost. Efter detta åkte Mattias iväg och sprang en vända medan jag och barnen var hemma och lagade kycklingsallad med nybakade naan-bröd. Mums!

Rejäl buske med svarta vinbär.

Rejäl buske med svarta vinbär.

Koncentration!

Koncentration!

Plockning pågår!

Plockning pågår!

Härligt väder för bärplockning!

Härligt väder för bärplockning!

Minibuske med röda vinbär.

Minibuske med röda vinbär.

Sedan väntade bärplockning. Vi har två buskar med vinbär på tomten, en med röda vinbär och en med svarta. Den med röda vinbär blev i princip helt uppäten av rådjur redan första veckan vi planterade den medan den svarta fick stå relativt orörd. Det har resulterat i att vi numera får en jättejättejätteskörd av svarta vinbär och en pyttepyttepytteskörd av röda vinbär. Jag och Gustaf plockade några liter svarta vinbär men det syns knappt på busken att vi plockat. Synd att så mycket bär ska behöva gå till spillo men vi har inte behov av så mycket mer. Vi plockade av samtliga röda bär.

Efter detta åkte vi iväg till vårt hemliga vildhallonställe och plockade hallon. Jag älskar hallon men vi har inte plats för hur mycket bär som helst. Vi plockade även här några liter innan vi vände hemåt igen. Det finns fortfarande en hel del kart så en eller ett par vändor till blir det nog i alla fall. Nu har vi både vinbär, hallon och blåbär i frysen. Kanon!

I veckan som var hade filmen Ant-Man biopremiär här i Sverige. Den ville barnen se. Trots sol och 20 grader blev det därför ett biobesök för hela familjen med dricka och popcorn. Ingen billig historia. Över 600 kr för biljetter, 3D-glasögon, dricka och tilltugg. Men filmen var spännande och mycket bra och alla var nöjda.

Trötta och glada vände vi hemåt, beställde pizza och njöt av en god middag framför tvn. Härligt med slappardagar då och då (en av oss kom i alla fall iväg och tränade en stund – alltid något)!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *