Fantastiskt gott att grilla flankstek

När vi har semester njuter vi ofta av goda middagar, både själva och i sällskap med andra. Om vädret tillåter grillar vi gärna. Vi har både gasolgrill och kolgrill. Nu när vi har gott om tid väljer vi ofta att tända upp kolgrillen. Det ger faktiskt en mycket godare smak till det man lägger på grillen. Det tar lite längre tid men är ofta så värt det.

Ett kött som lämpar sig väl för att grilla är flankstek. Gott är det också. Vi grillar vårt kött till 58 grader vilket ger härligt lite rött och saftigt kött.

En fräsch charktallrik till förrätt.

En fräsch charktallrik till förrätt.

I helgen dukade vi upp en god förrätt bestående av olika fina ostar, lufttorkad skinka, soltorkade tomater och marmelad. Charktallrikar som denna är fräscht och gott och brukar uppskattas av både stor som liten.

 

Grillad flankstek, sötpotatispommes, grillad lök och squash, grönsaker och såser.

Grillad flankstek, sötpotatispommes, grillad lök och squash, grönsaker och såser.

Sedan blev det just grillad flankstek, pommes frites gjort på sötpotatis, grillad rödlök, sallad och såser. Hur gott som helst!

Vad brukar ni lägga på grillen?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *