Korvfestivalen 2016

Korvfestivalen 2016

Korvfestivalen 2016

I helgen var det äntligen dags för den mycket efterlängtade Korvfestivalen 2016. Den ägde rum i Nacka Strandsmässan och hade i år formen av en kombinerad korv- och ölfestival. Många tycker ju att korv och öl hör samman. Korven var dock i fokus. Det var över 70 olika korvutställare på plats och mängder av glada, hungriga och korvälskande besökare i alla åldrar.

korv på längden och tvären

korv på längden och tvären

Det första som möttes var den härliga doften av korv. Grillad, kokt, kallskuren – med anda ord korv på längden och tvären. Och såklart alla nödvändiga attribut till korv som bröd, senap och ketchup, inlagda grönsaker, etc. Det var traditionell korv med olika köttmängder, korv fylld med ost, korv fylld med viltkött, korv fylld med en del kött och en del grönsaker, helt vegetarisk korv, blodkorv, färsk korv, korngrynskorv och mycket mer. Det bjöds generöst på smakprover på allt, Pressbyrån bjöd på hela korvar med bröd av sina senaste tre korvnyheter och det gick även att köpa parisare och hela korv med bröd hos vissa utställare. Självklart kunde man till mycket förmånliga mässpriser köpa hem sina favoritkorvar.

Mängder av intressanta utställare fanns på plats och jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde skriva om samtliga. Ni har väl redan börjat tröttna så jag nämner bara några av favoriterna här. Flera kommer jag säkert skriva om igen.

Nya kycklingkorvar och toppings från Lithells

Nya kycklingkorvar och toppings från Lithells

Tre fantastiska toppings, Picklat äpple & curry, Paprika & tomat relish och Rödlöks chutney

Tre fantastiska toppings, Picklat äpple & curry, Paprika & tomat relish och Rödlöks chutney

Lithells är en storfavorit här hemma. Jag skrev nyligen om de klimatsmarta nya kycklingkorvarna i form av varm- och grillkorv och nu kommer två nya tjocka kycklingkorvar och tre fantastiska toppings, Picklat äpple & curry, Paprika & tomat relish och Rödlöks chutney. Otroligt smakrika och goda korvar och tillbehören ska vi inte prata om. Jag öppnade Rödlökschutney i till middagen igår och åt i princip upp hela burken själv. MUMS!

Djävulskt hot från Sorunda Korvfabrik - årets korvprofiler

Djävulskt hot från Sorunda Korvfabrik – årets korvprofiler

Sorunda Korvfabrik blev i år utnämnda till årets Korvprofiler av Korvakademin. Supergoda och smakrika korvar och deras Djävulskt hot får man INTE missa. Kan vara den hetaste korven i världen. Riktigt god om man frågar mig. Ät dock inte för mycket!

Papa Greek himself!

Papa Greek himself!

Papa Greek var en helt ny aktör för mig. De har olika medelhavsprodukter i sitt sortiment, allt från oliver, oljor, ostar till korv. Jag är barnsligt förtjust i halloumi och deras halloumikorv är fantastisk.

Scan Korvish

Scan Korvish

Ny smak på den goda råkorven

Ny smak på den goda råkorven

På korvfestivalen förra gången fick jag för första gången testa Scan – Råkorv. Till årets festival presenterad Scan en ny smak på råkorven och även den senaste nyheten Korvish och Järpish. Båda är fullproppade med svenskt kött och svenska grönsaker som ärtor, bönor och rotfrukter. Dels älskar jag det smarta användandet av ändelsen -ish som betyder att det kanske inte är exakt så men nåt ditåt, dels älskar jag smak och konsistens på korvarna. Och recepten de rekommenderar låter smart, nytt och gott.

Gudruns pluskorv - Riktigt gott, mycket protein och låg fetthalt.

Gudruns pluskorv – Riktigt gott, mycket protein och låg fetthalt.

Gudruns lyfter fram sin pluskorv med parollen – Riktigt gott, mycket protein och låg fetthalt. Håller med!

Garants 50/50-korv och nyheten Brioche korvbröd

Garants 50/50-korv och nyheten Brioche korvbröd

Nu ska Sveriges yngsta korvmakare koras

Nu ska Sveriges yngsta korvmakare koras

Garants nya goda 50/50-korvar fanns givetvis på plats. Garant passade också på att tjuvlansera sitt nya Brioche korvbröd. Stort ÄLSK på det! Garant ordnade också Barnens Korvskola och utsåg Sveriges yngsta korvmakare där Elliot Rommel kammade hem förstaplatsen med sin kycklingkorv.

Nyttiga vilda korvar från Gläntans Viltkött

Nyttiga vilda korvar från Gläntans Viltkött

Gläntans Viltkött för alla oss som inte jagar

Gläntans Viltkött för alla oss som inte jagar

Sist men inte minst vill jag berätta om Gläntans Viltkött. Ett nystartat företag som erbjuder hemleverans av viltkött från svensk skog och mark. Naturligt, nyttigt, fettsnålt kött utan några som helst tillsatser och med en fantastisk smak. Jag älskar viltkött och det här är garanterat nåt för mig. Det är inte så lätt att få tag på bra viltkött om man som jag inte är med i ett jaktlag eller känner någon jägare.

Korv ÄR gott!

Korv ÄR gott!

Nya kycklingkorven från Pressbyrån

Nya kycklingkorven från Pressbyrån

Relalalaxa baby!

Relalalaxa baby!

Jag och barnen var på Korvfestivalen på lördagen. Vi åt och njöt och hade en riktigt trevlig dag alla tre! Vi ser redan fram emot nästa gång. Nästa år kanske?!

God korv går åt snabbt!

God korv går åt snabbt!

Kombinerad korv- och ölfestival

Kombinerad korv- och ölfestival

Utslagen!

Utslagen!

Vegotrenden ser vi även i korvens värld.

Vegotrenden ser vi även i korvens värld.

Johnnys ölsenap inte god enligt mig!

Johnnys ölsenap inte god enligt mig!

Korv, korv, korv!

Korv, korv, korv!

Tack för en trevlig dag!

Tack för en trevlig dag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *