Wok-time

Nu var det ett tag sedan wokpannan åkte fram i Sundbergska köket. Variation förnöjer och fick därför åka fram till middagen ikväll. Det resulterade i en väldigt god kycklingwok. Jag strimlade vitkål, röd paprika, squash, morot och lök. Färsk kycklingfilé strimlades. Olja i en het wokpanna och låt kycklingen brynas. I med grönsakerna. Woka inte för länge – se till att grönsakerna behåller sin spänst för bästa resultat.

Nu till kryddningen av woken. Här finns en mängd olika alternativ i form av woksåser, färdiga kryddmixer, vanliga kryddor, såser etc. Själv använde jag idag en färdig kryddmix jag köpte hem vid vår senaste Thailandsresa.

Till woken serverade jag basmatiris, broccoli och färska grönsaker. Middagen kändes fräsch och mycket god. En höjdare med andra ord!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *