Yippeee, julen är snart här

Imorse vaknade vi med säkert en decimeter blötsnö utanför huset och det snöade fortfarande när jag åkte hemifrån vid 5-tiden. Barnen var helt lyriska när de vaknade och inte mig emot med lite snö. Tyvärr tog jag inget kort för att dokumentera detta, men lite ligger kvar på gräsmattan och vägen och har vi tur kan man ta ett kort imorgon bitti! Vintern är alltså på väg och det innebär att det inte är lång tid kvar till jul. Jag älskar julen och allt som hör därtill. I helgen smuttade jag till och med på glögg som fanns kvar sen förra året. Pepparkakor är inköpta och jag funderar redan på att baka saffransbullar om det inte vore för det faktum att frysen faktiskt är knökfull…

ICA har ett stort sortiment av egna varor till lite lägre priser och i år kommer de att ha 88 produkter i sitt julsortiment med fokus på färskvaror. Två av årets nyheter är pepparkaksfil och julkyckling. Pepparkaksfilen är fil smaksatt med kanel och pepparkakskrydda och julkycklingen är en färsk, hel kyckling kryddad med juliga smaker som kanel, kardemumma, ingefära och apelsin. Frågar ni mig låter dessa produkter helt onödiga. Speciellt pepparkaksfilen. Vill jag ha pepparkaksfil tar jag gärna naturell fil och smular ner pepparkakor direkt i denna. Varför smaksätta med en krydda?! Den kryddade kycklingen tror jag i sådana fall mer på, men undrar vad som har hänt egentligen, orkar vi inte krydda vår kyckling själv innan man stoppar in den i ugn med de kryddor man bäst tycker om och passar under julen?! Det tar inte särskilt lång tid att krydda själv. Nåja, jag kanske ändrar mig angående dessa produkters nytta och storhet när jag får chansen att pröva dem.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *