Selma City Spa

I lördags var jag och Mattias på en miniweekend med hotellövernattning på Clarion Sign hotell. Som stressad småbarnsförälder gäller det att passa på att maximera tiden med varandra på tu man hand utan barnen. Mycket skulle klämmas in – shopping på stan, mys på uteservering, spabad, middag, bio, övernattning och frukostmys. Det hela slutade faktiskt med att vi drog ner rejält på tempot och mest softade eller chillade som barnen skulle ha sagt. Det var precis vad vi både mest behövde. Ta det lugnt, samtala och bara göra saker vi mår bra av.

Selma City Spa - Bar och loungedelen

Spaupplevelsen var en av dessa. Uppe på Clarion Signs tak ligger Selma City Spa. Ett jättemysigt och personligt litet spa. Det består av en lounge med bar, uppvärmd utomhuspool ute på altanen under bar himmel, en gemensam våtbastu inomhus, olika behandlingsrum och ett omklädningsrum för herrar resp damer. I entrepriset ingår tillgång till gym (som numera ligger på plan 2 separat från City Spa), solterrass och uppvärmd utomhuspool, bastu samt lån av badrock, handduk och tofflor. Dagspat är inte bokningsbart utan gäller i mån av plats. Tar man däremot en behandling får man självklart boka tid för denna och spaupplevelse i samband med det. Utomhuspoolen (och spat) är såklart öppen för bad året runt.

Mysiga korridorer

Om man vill kan man lägga till för att få en basturitual med svenska ekologiska produkter som förhöjer vistelsen och ger en len och återfuktad kropp. Jag testade en basturitual när jag var på Upper House Spa & Relax i Göteborg och det var fantastiskt. Skulle kunna tänka mig att det är lika bra på Selma City Spa.

En välbesökt solterrass

Den uppvärmda utomhuspoolen

Det var en otrolig solig och varm försommardag vid vårt besök i lördags. Vid sådana här dagar är verkligen Selma City Spa the place to be. Det tyckte inte bara vi utan väldigt många andra också. Spat var helt fullt. Det myllrade folk ute på solterassen och i utomhuspoolen. Folk badade, solade, drack god dricka och lättare mat, njöt av varandras sällskap och den fantastiska utsikten. Det var lite väl mycket folk för vår smak. Den lugna avkopplande känslan man vill få vid ett spabesök kunde inte riktigt infinna sig. Det var helt enkelt för mycket liv och rörelse. Men klart det var mysigt ändå.

Fantastisk utsikt över Karlbergskanalen

Ett underbart besök på Selma City SpaInne i bastun var det däremot helt tomt och hett. Jag och maken var nog de enda som (just då i alla fall) lämnade värmen och solen utomhus för att sitta några minuter i den väldiga hettan inomhus i bastun. Jag älskar att basta så inte mig emot, men vidare lång stund klarar man inte där inne.

Vatten och frukt

Efter badet och bastun tog vi lite vatten och frukt innan vi gick in i varsitt omklädningsrum för att duscha och göra oss i ordning inför vidare äventyr.

Jag ger Selma City Spa betyget en stark trea. Det finns helt enkelt bara en pool och en bastu och tar man ingen behandling blir det inte mer än så. Mysfaktorn med den uppvärmda poolen och solterrassen med vidunderlig utsikt är dock svår att slå. Den här gången drog mängden spabesökare på en och samma gång ned mitt samlade betyg. Men populariteten talar ju sitt tydliga språk i sig – The place to be!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *